Väntar på min fru…

Utvecklingssamtalstider (långt ord) på jobbet både för mig och min fru har gjort att varken hon eller jag hunnit med våra favoritfritidssysselsättningar (ett långt ord till) den senaste veckan.
Därför är hon just nu och tränar ett mastodontpass på gymmet medan jag och Lilleman håller på att dö av tristess här hemma.
För att undvika döden planerar jag lite vad jag ska göra när hon kommer hem.
Först ska jag servera smörbomben till mesarna och hackspettarna på min skogsmatning, men efter det blir det nog en lite längre tur för att försöka hitta övervintrande kungsfiskare.
kungsfiskare
 
De här tappra små fåglarna lever här på gränsen till vad de klarar av rent klimatmässigt. Dessutom flyttar de inte långt, utan söker i princip upp närmsta plats med öppet vatten och lämplig strandvegetation. Oftast någon åmynning eller i hamnområden.
Tidigare har vi haft övervintrande kungsfiskare i ”Skitviken” här i Västerås, men när de började upprustningen av området så försvann de flesta pilarna som hängde över vattnet och förra vintern var det bara två tidiga observationer av kungsfiskare på lokalen. Resten av vintern var den inte där.
Nu kom NPG hem, så nu ger jag mig ut och letar på några lokaler som jag tycker är lämpliga. Vi får hoppas att någon kungsfiskare tycker det samma.


Kommentarer

2 svar till ”Väntar på min fru…”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.