Ökenstenskvätta

Ökenstenskvätta häckar i Sahara och på Arabiska halvön. En tätting som normalt sett inte ska gå att hitta på våra breddgrader. Men då och då verkar vissa individer få fel på navigeringsutrustningen så att de hamnar helt galet så dessa arter dyker kontinuerligt upp hos oss. Vissa årligen och andra mer sällan.


Förra helgen hittades en ökenstenskvätta i Trosa, men då var Lilleman sjuk och Felle hade fotboll så jag kunde inte hur mycket jag än ville ta mig dit.
Istället fick jag hoppas på att den stannade kvar länge och följa observationerna på svalan under nagelbitning och mer nervositet ju närmare en möjlig tur jag kom.

Idag blev det i alla fall möjligt, men först skulle en simskolelektion klaras av och under den kollade jag Svalan. Den var kvar. Tidsschemat var tajt, för solen är ju inte uppe hur länge som helst den här tiden på året. Men vi hann fast fotoljuset var inte riktigt optimalt för vår enkla kamera, men några skapliga bilder fick vi i alla fall.

Kul med novemberkryss. 35 arter kvar till 300 nu.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.