Rör inte vår Lucia

En av våra finaste traditioner känns inte lika fin längre. Det har lagt sig en unken filt över hela luciatraditionen sedan alla plötsliga kulturförsvarare börjat använda det som slagträ i deras debatt monolog (Ja jag strök debatt, för de debatterar inte) om det svenska och det mångkulturella.
lucia
Jag vill inte vara konspiratorisk, därför väljer jag att inte spekulera i varför de gör som de gör och varifrån själva fröet till dessa protester kommer, men att angripa skolans Lucia och att anklaga skolorna för att förstöra våra traditioner verkar vara ett synnerligen effektivt val.
Jag är uppenbart orolig att ljushuvudena som påstår sig försvara de svenska traditionerna och som nu sprider en massa myter faktiskt kommer att lyckas med att förstöra dem. Vilket förvisso vore rätt åt dem, om det inte vore för att det också var min Lucia och mina barns Lucia och mina eventuella barn-barns Lucia som de förstör.
 
Så snälla om du läser detta. Hjälp till att göra Lucia vacker igen.
Låt inte högerpopulisterna kidnappa vår vackra midvinterbrud. Sprid inte myter. Ta reda på fakta och besök skolor och förskolor så kommer du att upptäcka att verkligheten inte ser ut som vissa vill få oss att tro att den ser ut.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.