Dags för orrspel

Jag och Benjamin förbereder oss just nu för orrspel. Förra året var jag tillsammans med mamma uppe på en mosse i Svartådalen och beskådade ett fint orrspel. 14 tuppar utanför Sweden Bird Safaris varmbonade koja.

I år har jag och Benjamin valt ett mindre orrspel med 7-8 tuppar. Men med en mer spartansk koja vilket förhoppningsvis ger en mer genuin och nära naturupplevelse.
Det medför ju också att kylan på natten kommer att bli tuffare, och förberedelserna har handlat mest om hur vi ska klara den. Därför kom väderomslaget ytterst påpassligt. Nu väntas plusgrader hela natten och de varma kläderna, sovsäckarna och några filtar bör räcka gott.
En fulladdad surfplatta med filmer nedladdade. Full kräm i alla batterier på mobiltelefoner och kameror.
Nu återstår bara ett bekymmer för mig och det är att kojan ligger en bra bit hemifrån, så hur ska jag hålla fukostkaffet varmt ända till i morgon bittii? Jag får nog köpa med några kalla Starbucks-lattar för att vara på säkra sidan.
I morgon kan vi förhoppningsvis skriva om ett lyckat besök på mossen och visa några fina bilder.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.