Gäller genomfart till vad?

Jag var ute och snurrade med bil i några gamla villaområden i Västerås i helgen och på flera ställen möts jag av skyltar som proklamerar att trafik med motordrivna fordon var förbjuden, men med tillägget att det endast gällde genomfart till blablablagatan.

gäller_genomfart

Hur är det tänkt att jag som inte har en aning om vad gatorna heter ska veta hur långt jag får åka eller inte. Det rör sig alltså inte om raka gator, utan om kringelkrokiga gator i gamla villaområden. I vissa fall var man dessutom tvungen att byta gata för att komma fram till gatan det var förbjudet att åka till.
Risken att åka fast och få böter för detta är väl i princip minimal och det avskräcker säkert en och annan att utnyttja vägen som genväg. Men hur tänker de som sätter upp skyltar likt dessa? Det blir ju helt omöjligt för någon som inte känner området att vara garanterat laglydig.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.