Duvhök är ingen fågel jag lagt energi på att fånga på bild vilket kanske beror på att de flesta observationerna jag har av arten så har den jagat och varit rörlig och aktiv. Alternativt har den flugit förbi ganska snabbt.
Duvöken beskrivs ofta som en skogsfågel där den framgångsrikt jagar hjälp av sin skicklighet att kunna flyga och navigera i trånga utrymmen. Men likt sin lilla kusin sparvhöken så förekommer den också i städer, framförallt under vintern, då den letar upp ett vinterrevir med gott om föda.
Den här unga duvhöken kunde till och från ses på samma ställe som en pilgrimsfalkshona i vintras och den har till och med setts flyga in till pilgrimsfalkens bo för att sno åt sig matrester, vilket verkligen bevisar att duvhöken är en tuff fågel.
duvhök
Fotograferat vid lantmännens silo i Västerås hamn den 19/12 2015