Pokémon GO dårå

Ingen kan väl ha missat det hysteriska släppet av Pokémon GO den senaste tiden. Snacka om att Nintendo lyckats bra med att skapa hype kring ett spelsläpp.
När nya fenomen slår igenom på bred front delas genast samhället upp i två läger. Att försöka hålla sig neutral och låta det hela ebba ut är så gott som omöjligt om man som jag är lite nyfiken och vill testa. För i och med det att jag laddar ner appen och testar den så är jag per automatik en sån där jävla Pokémontönt enligt alla de som hårdnackat gör motstånd och anser att vuxna inte ska ägna sig åt att leka.
Men jag skiter faktiskt i det och tycker nog snarare att det är lite töntigt att sänka något man själv inte testat och än mindre vet något om.
Jag har testat lite smått hemma under några dagar och idag på förmiddagen gjorde jag min första utflykt för att utforska omgivningarna en smula.
pokemongo
Ganska snabbt inser jag att Pokémon GO knappast kommer att få en hel generation att röra på sig mer. De flesta Pokéstop och Gym ligger strategiskt utplacerade vid skolor, sjukhus mm. Platser där många unga samlas och redan idag rör sig. Ville man från spelmakarnas sida få unga att röra sig mer skulle man givetvis placera dessa mer strategiskt så att det blev en bit att gå för dem som ville nå dem. Varför inte i naturreservat eller längs motionsspår.
Nej jag tror mer på idrottsrörelsen och skolorna när det gäller att få unga att röra sig. Dessutom kan man undra vilka det är som sitter inne och glor mest. Den förtappade ungdomsgenerationen eller de tomtar som tror att en hel generation bara sitter framför en dator hela dagarna.
Inte kan de ha besökt många idrottsplatser eller friluftsområden om de på allvar tror att alla barn och ungdomar bara sitter hemma och spelar ”data”.
Men på det stora hela kändes Pokémon GO som ett riktigt roligt spel. Själv är jag lite av en samlare och har under flera år använt Foursquare och Swarm och samlat incheckningar och stickers och kan nog tänka mig att samla på mig en och annan Pokémon också.
Ett stort problem för att jag ska trivas helt med spelet är att man måste ha spelet igång hela tiden för att det ska fungera. Det drar en hel del batteri vilket kommer att få mig att tröttna ganska snabbt skulle jag tro. Av den anledningen la jag ned Turf ganska snabbt och det är väl ingen vild gissning att fler tänker som jag.
Att kunna spela med skärmen i viloläge skulle spara batteritid och troligtvis öka folks vilja att spela vidare.
Nu har jag en hel del att utforska vidare för att skapa mig en bättre bild av det hela. Jag har i princip bara samlat på Pokémons och letat efter Pokestops. Jag har besökt ett Gym, men inte testat något där.
Nu väntar jag på att Benjamin ska komma hem från sin seglats, så att han och jag kan utforska spelet tillsammans.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.