Fåglar jag fotat – Grå flugsnappare

En relativt vanlig, men väldigt anonym fågel som man nog måste vara fågelskådare för att känna till.
Den trivs dock nära oss människor och de dyker upp i våra trädgårdar, framförallt när de fått ut ungarna kan man se dem födosöka från en staketstolpe eller någon annan lite mer upphöjd plats. Första gången jag såg den på skolgården så satt den mitt i krysset på fotbollsmålet.
En anledning till den grå flugsnapparens anonymitet är nog att den i princip saknar sång, och locklätet sticker inte heller ut, så när de anländer på våren så drunknar de bland alla sångfåglars läten.
grå flugsnappare
Den här fågeln fotade jag på Björnö utanför Västerås den 21/6 2014


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.