Nu börjar ugglesäsongen

Igår var det återigen dags för Melodifestivalen. Startpunkten för en sex veckor lång kollektiv hysteri.
Missförstå mig nu rätt. Jag gillar mello och då framförallt det sociala svallvågorna det skapar.  Vi har något att prata om på arbetsplatser och skolor. Till och med de som inte gillar fenomenet kan delta och vara en del av det genom att ta avstånd från det hela. Precis som det var när jag var liten och det bara fanns 2 kanaler. Alla kollade på Dallas, även de som inte gillade det.
Men det var inte detta jag skulle skriva om, utan om ugglor. För starten av melodifestivalen innebär för mig att det är dags att rensa öronen och börja ge mig ut i skogarna och lyssna efter ugglor.

Jag saknar bild på kattuggla så det fick bli en slaguggla
Det finns en hel del som pekar på att det kan bli ett bra uggleår, men man vet aldrig med dessa mytiska fåglar. Födotillgången kan påverkas snabbt av konstigt väder.
Under artrallyt i mitten av Januari hade vi fler kattugglor som ropade. Jag jämförde med ett annat lag som startat i samma område som vi och kom fram till att det var 6 ugglor som ropade i just det området.
Det är förvisso ganska tätt med revir just där vilket gör att aktiviteten normalt är större där än på många andra ställen, men det är sällan det är sån fart på ugglorna där redan den tiden på  året.
Att de är igång så tidigt gör att jag själv vill vara på tårna tidigt. Bästa tid för ugglor brukar annars vara den sena vårvintern i mars, men jag brukar starta mina ugglekvällar redan i februari och i år tror jag att det kan ge bra utdelning.
Därför blir det premiär i veckan och jag hoppas kunna lämna lite positiva rapporter senare.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.