Nu är det över 2 år sedan jag sist skrev en rad här på bloggen, så jag tänkte att det kanske var dags att skriva några rader igen.

Foto: Nori Ahari

Hela mitt bloggliv har jag skrivit om det som fallit mig in och om det som inspirerar mig här och nu. Mot slutet av 2017 försvann dockinspirationen att skriva helt. Inspirationen hade svalnat tidigare än så och jag skapade idéer för mig själv för att tvinga mig att skriva. Månadens fåglar, Fåglar jag fotat var sådana idéer. Det var konstgjord andning som gjorde att jag skrev, men jag var inte inspirerad.

Varför skriver jag nu då, kanske ni undrar. Har farbrorn hittat någon inspiration under någon sten.

Det vet jag inte, men jag har kommit på mig med att skriva bloggliknande statusuppdateringar på Facebook. Inlägg som blir för långa för att överhuvudtaget publiceras där. Samtidigt känner jag oftare att jag har tankar som måste ut. Så varför inte ge det en chans igen.

Risken finns att det blir kortlivat, men det finns ett skafferi att plocka av nu. Jag har bytt arbetsuppgifter på jobbet och håller det här året på att starta upp en naturskoleverksamhet på skolan jag jobbar på. Det inspirerar mig vilket är en förutsättning för att skrivklådan ska bli så outhärdlig att jag måste skriva.

En hel del fågelskådning lär det också bli, men jag upptäcker inte lika mycket nytt inom fågelskådningen som jag gjorde när jag började skriva om den. Dessutom är jag väldigt aktiv i fågelklubben jag är medlem i och skriver en hel del i medlemstidningen och på klubbens hemsida. Så fågelskrivande går främst dit.

Nåväl! Nu har jag i alla fall uppdaterat WP och PHP på sidan och bytt tema och utseende samt skrivit ett första inlägg på jättelänge.

Vi får se var detta bär!


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.