Fåglar jag fotat – Salskrake

Salskrake är helt klart en av de vackraste fåglarna vi har här i Sverige. De häckar längst upp i norr, men ses både vår och höst i Mälardalen. Den övervintrar också här om det finns isfria sjöar eller dammar.
Att fota salskraken är en utmaning. De ogillar mänskligt sällskap och håller sig på avstånd. De flesta gånger man ser den är det i andra änden av sjön längs någon vasskant.

I Ekeby våtmark utanför Eskilstuna övervintrar de oftast och där kan man ha tur att få se dem på ett skapligt behagligt och nästan fotomässigt avstånd. Folk med stora Bazookas till objektiv kan säkert få till fina bilder, men jag får nöja mig med något suddigt vitt ute i dammen.
Just den här fågeln är dock fotat en aprildag 2014 från fågeltornet på Ängsö utanför Västerås.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.