Art 91 på skolgårdslistan

Med en våtmark inte långt från skolgården som rinner ut i ett alkärr intill skolan har jag givetvis räknat med att en och annan and dyker upp. Gräsänder hade jag redan i höstas och jag spanade ivrigt efter andra änder men det var inte så många som rastade där på hösten. En knipa och en salskrake och två förbiflygande storskrakar stannade det vid.

Än så länge ligger isen på dammarna vid Råmarbo, men alkärret har öppet vatten på eftermiddagarna och utloppet har haft öppet vatten hela vintern och det är där jag haft gräsänder än så länge.

Idag när jag stod i förskoleklassens klassrum såg jag något som fångade mitt intresse och när jag fick fram kikaren så visade det sig att jag sett rätt. Ett par krickor låg och sov där. Lite senare vaknade de till liv och började födosöka.

Kul fynd och nu är det bara 9 kvar till hundra innan tropikflyttarna har kommit hit och börjat sjunga.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.