Kväll i Kvicksund

Vi tjuvstarade ju hösten samtidigt som Sverige spelade fotboll så det blev inte direkt någon rusning till Kvicksund. Faktum är att jag stod ensam i en och en halv timme innan det kom ytterligare en till från vår programgrupp.

Frisk västlig vind gjorde att sträcket inte riktigt kom igång och siffrorna var så pass låga att felmarginalen för lokala förflyttningar faktiskt kunde påverka. ett trettiotal fisktärnor och något färre skrattmåsar var vad vi skrapade ihop.

2 dvärgmåsar passerade också vilket var riktigt kul. Vi brukar ha en eller två totalt på våra 4-5 onsdagarkvällar vi står där.

Sen hade vi 3 svarttärnor som födosökte ute på fjärden. Den första jag upptäckte var en ungfågel som var ljus på bröstet och vingfrekvensen och storleksskillnaden till fisktärnorna fick mig först att tänka småtärna, men jag hejdade mig ganska snabbt eftersom vingarna var så pass mörka.

Strax innan jag fick sällskap kom det ett larm på vårt lokala larmband. En spovsnäppa i Johannisbergs våtmark. Lokalen jag besökt de tre senaste dagarna i hopp om att hitta något kul. Främst spovsnäppa som jag saknar på årslistan.

En sådan tur att det inte var några deltagare på vår sträckskådning. M var inte direkt svårövertalad så vi avbröt en timme tidigare och åkte till Joberg.

Där gick spovsnäppan så fint i kvällsolen och och jag fick återigen en möjlighet att träna på mina skills att fotografera genom tubkikaren.

Nästa onsdag kör vi sträckskådning igen, men ikväll blir det en tur till de västra delarna av Västmanland med hopp om ytterligare årskryss.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.