Strawberry Arena

Jag skriver inte så mycket om AIK här längre, men igår slog nyheten ner att vår hemmaarena ska byta namn i sommar. Det är ju så nu för tiden att företag köper de flesta arenanamnen under en viss tid framöver. Man kan tycka vad man vill om det, men det är på det viset det är och ska vi ha fina arenor så är det ett bra sätt att få in pengar.

Jag tycker mest att det är roligt hur gnälliga alla blir över namnbytet och minns tillbaka till när det blev bestämt att Friends skulle heta just Friends. Det var samma visa då.

Visst skulle jag vilja ha pengar att köpa namnet för all evig framtid och döpa arenan till Isidor Behrens Arena. Men nu har jag inte de pengarna och då är det bara att gilla läget.

Sen kan man inte annat än undra vad folk förväntar sig för arenanamn. Mordor arena, Tuffa Grabbars stadion, Hata djurgårdsvallen eller något annat. För man kan inte annat än undra vad det är som skulle passa vår image bra som BA:s ordförande var inne på 2012.

Vi är ganska snabba på att häckla andra supportrar när de gnäller, men nu rullar vi verkligen ut röda mattan och välkomnar alla andra supportrar att häckla oss. Ett argument mot just Strawberry arena var just att alla andra kommer att reta oss. Snacka om kontraproduktivt att samtidigt visa alla andra att vi är lite småkränkta just nu. Som en mellanstadieunge som tvingats ha varma vinterkläder de inte vill ha till skolan.

Till skillnad från Friends Arena så tror jag att Strawberry Arena kan bli bra. Namnet funkar att ge smeknamn och jag är ganska säker på att vi om 10 år kommer att vara upprörda över att det ska bli nytt namn på ”Gubben”.

Fördelar med Strawberry arena

 • Ett lite undanskymt varumärke som kommer att förknippas mer med arenan än med deras övriga hotell.
 • Lätt att skapa smeknamn på. Gubben nämnde jag ovan.
 • Det känns ganska skoj att djurgårdare kommer att vara rädda för jordgubbar i 10 år framöver.
 • Bra att det kommer in miljoner till arenan. Då kanske vi kan få en gräsmatta värt namnet.
 • Strawberry Field forever är en riktigt bra Beatleslåt.

Sen tycker jag inte att vi ska vara så säkra på att det blir just Strawberry Arena.
Strawberry är en hotellkedja med många varumärken och om jag förstått rätt så finns det inga hotell med just Strawberry som namn. Så risken är ganska stor att det blir något av deras andra varumärken som Quality Hotel Arena eller Clarion Hotell Arena.

Minns väl att arenan från början skulle heta Swedbank Arena, men det blev ändrat innan den invigdes. Så vi får se om ett halvår vad det blir för namn. Tills dess är det bara att ha en popcornskål till hands när man läser om arenanamnet på AIK-relaterade sociala medier.


Kommentarer

2 svar till ”Strawberry Arena”

 1. Om du snappat upp att arenan ska byta namn så borde du även ha sett vad namnet ska bli.

  ”Från och med den 12 juli kommer Friends Arena, Sveriges nationalarena för fotboll och hela Sveriges arena byta namn till Strawberry Arena. Det nya avtalet mellan Strawberry och Stockholm Live innebär att Strawberry blir ny namnpartner till arenan.”

  https://www.strawberry.se/pressrum/#/pressreleases/nationalarenan-i-solna-byter-namn-till-strawberry-arena-3296913

  1. Profilbild för Johan Karlsson
   Johan Karlsson

   Jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt med den kommentaren. Jag letar efter ett eventuellt stavfel du vill raljera över men hittar inte det.

   Redan i rubriken skriver jag att arenan byter namn till Strawberry Arena. Exakt vad som står i pressmeddelandet du delar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.