Djurgårdare är roliga

Har man lite småtråkigt kan man alltid kliva in på forum1891 och läsa lite.
Kvällen till ära hade dif@rymden författat ett brev till SvFF och fick ryggdunkar från ännu mindre begåvade apor.

Namn: DIF@rymden » Svara inlägg
Sänt: 2007-08-29 21:17
TILL FOTBOLLSFÖRBUNDET
TILL MEDIA
NU HJÄLPER VI TILL
Hej,
När spelprogrammet presenterades den här säsongen slogs vi alla av hur uppenbart SvFF hade gynnat Allmänna IK, förbundets egen hyresgäst. Det genom att:
1) Låta hyresgästen får orimligt många hemmamatcher. Kommentar: All statistik visar tydligt att lag som spelar på sin hemmaarena drar sportsliga fördelar av det.
2) Låta hyresgästen få upp till 5 st hemmamatcher på raken. Kommentar: Resor till bortamatcher är tröttande för en sliten spelartrupp. Att ett utvalt lag i en serie ska gynnas på detta sätt är oschysst och motverkar fair play.
3) Låta hyresgästen få extremt många bortamatcher på helger (av de fåtal matcher som hyresgästen tvingas spela borta), vilket underlättar för lagets supportrar att kunna följa med och vara stöd på bortaplan.
Allt detta är ruttet och jag kan inte acceptera en Allsvenska som så uppenbart gynnar ett utvalt lag som av en händelse också är hyresgäst till SvFF.
DIF, svensk fotbolls dominant under senare år, är ett av de lag som har missgynnats i upplägget av årets Allsvenskan.
DIF är i allra högsta grad inblandat i toppstriden. DIF:s supportrar utmärker sig genom att ha det överlägset största bortaföljet. DIF:s supportrar såg också fram emot att stötta sitt lag på bortaplan mot HBK på Örjans vall i näst sista omgången på en söndag, en av få bortamatcher på en helg för DIF.
Som så många gånger förut skulle säkert supporterorganisationen, Järnkaminerna, ha ordnat med både tåg- och bussresa, vilket innebär att ett par tusen djurgårdare reser ”organiserat” och lika många brukar åka i egen regi.
Vad händer då? Jo, matchen flyttas till efterföljande måndag. Är det månne för att ytterligare hjälpa hyresgästen på traven i slutspurten av Allsvenskan? Det vill jag inte tro, men konsekvensen är ändå att hyresgästen indirekt gynnas ytterligare. Konsekvensen är också framförallt att DIF ytterligare missgynnas då alla trogna supportrar som vill följa sitt lag i vått och i torrt får problem att följa med i den mycket viktiga bortamatchen mot HBK.
Jag kräver därför att matchen behåller sin ursprungliga speldag, dvs på söndagen.
Mvh  

Som om inte detta brev skulle vara nog, så bjöd dif.se på en rejäl freudiansk felstavning när de rapporterade om Aki Rihilahtis skada.
aik_rihilahti.jpg
Fotboll, Allsvenskan, djurgårdens if, AIK


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.