Jag gnälltwittrade häromsistens om en busschaufför som inte förstod-ville-kunde (välj vad du vill) öppna dörrarna så att vi kunde gå ut på stationen och därav missade jag tåget.
Busschaufförer kan också vara ena riktiga surkart och jag begriper inte varför lokaltrafikbolagen inte har högre sociala krav på sina chaufförer. Hellre en trevlig och rolig glädjespridare som kör lite ryckigt och slarvigt, än en tråkigt surpuppa som kör klanderfritt.
På tjuvlyssnat hittade jag två underbara exempel på glada buschaufförer som gör resan roligare.

En man ~60 springer mot bussen och hinner precis på.
Mannen (till den manliga busschauffören): Min fru kommer där borta.
Busschauffören: Ska jag vänta eller köra?

Länk

Två tjejer ~16 år springer mot bussen som precis har börjat rulla. Busschauffören stannar och den första tjejen hoppar in, den andra tjejen tar ett skutt in och trillar pladask framför busschauffören.
Busschauffören: Är inte du lite för ung för att falla för mig?
Hela bussen skrattar och tjejen går generat in för att hitta en sittplats.

Länk