I morgon vid den här tiden…

Profilbild för johankarlsson

….Kan det hända att AIK leder Allsvenskan.
Tänk om man hade sagt för en månad sen, att AIK skulle ta över ledningen den 2:a September.
Risken hade varit ganska stor att man hade blivit hämtad av några barska män i vita rockar och me lugnande sprutor till hands.
Anledningen till min optimism är att IFK Göteborg i kväll inte klarade av att besegra BP (Som jag förövrigt hoppas åker ur).
Samtidigt spöade Kalmar upp Halmstad efter noter.
Detta tillsammans med tre högintresanta matcher i morgon  gör att jag börjar se någonting glimma i fjärran.
Helsinborg ska möta djurgården och jag tror på helsingborsgseger mot ett djurgården som darrade rejält mot kalmar sist.
Gefle, Allsvenskans mest diciplinerade och kanske tråkigaste lag tar emot elfsborg hemma.
På pappret borde gefle vara en munsbit för elfsborg, men tidigare möten mellan lagen har visat att de gula haft det svårt mot Gefle.
Till sist spelar AIK bortaderby mot bajen och det är den match jag oroar mig mest för. AIK borde spöa skiten ur hammarby, men precis som Elfsborgs problem med Gefle, så har AIK inte haft det lätt mot bajen. Vi vann visserligen i våras, men segern var långt ifrån säker och troligtvis inte rättvis.
Det som talar för AIK den här gången är att AIK:s offensiv genom Ivan Obolo fått en dimension till som saknats tidigare matcher mot bajen.
Själv missar jag mitt första derby på Råsunda sen 1997 och känner en viss bitterhet, hoppas att det är den enda sviten som bryts i morgon.
Fotboll, Allsvenskan, Derby, Guldstrid, AIK, Hammarby, Elfsborg, IFK Göteborg, Hlamstad, Djurgården, Kalmar, Helsingborg, Gefle

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.