Morgon vid trådarängarna

Sista dagen på sportlovet innebär lite färre barn på fritids. Själv stänger jag skolan idag och fick sovmorgon. Är man 50+ så vaknar man ändå innan klockan ringer så sovmorgon blir ju lite fel namn. Det borde heta skådarmorgon istället.

Klart väder hela natten innebar minusgrader och strålande solsken så jag käkade frukost i lugn och ro hemma för att låta solen stiga lite högre innan jag gav mig ut mot Trådarängarna.

Drillande lärkor och rastande gäss. När jag kom fram var det en räv som födosökte inte långt från plattformen. Tyvärr fick den syn på mig samtidigt som jag kom fram så jag fick ingen bild på den. (den är i vasskanten på bilden)

Sen kom det en glad hundägare med två hundar i löplina och gick rakt ut på strandängarna. Inget formellt fel än eftersom fågelskyddet och beträdnadsförbudet gäller först 1/4. Men tråkigt eftersom ängarna blev tomma på fåglar.

Gässen födosökte på en åker strax norr om gömslet och i träden bakom gömslet hörde jag en dubbeltrast kraxa och även sjunga en kort strof. När 6 tofsvipor flög förbi ovanför mig så ville jag bara göra som Ronja Rövardotter. Släppa ut ett riktigt vårskrik.

Äntligen känns det som vår på riktigt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.