Enligt Gnagarforum publicerade Sydsvenskan idag ett preliminärt allsvenskt spelschema. Jag hittade det inte på nätet så antingen har de plockat bort det eller så var det i pappersupplagan.
I alla fall så brukar det florera rykten om dessa preliminära spelscheman varje år och visst förekommer det ändringar, men för det mesta brukar de stämma ganska bra med det slutgiltiga schemat.
Själv hoppas jag nästan att detta schema blir det slutgiltiga.
spelarbuss.jpg
Foto: Magnus Neck
Att starta mot Kalmar tycker jag trots fjolårets förlust är bra. Kalmar drar normalt inte mycket publik. Samtidigt är det ett tungt lag att möta och en toppkonkurrent. Vore synd att spela en sådan viktig match inför fjuttiga 14 000 mitt i sommaren, och lika bra att bli av med ett av de tyngsta hemmamötena på en gång. Revanchsuget AIK kanske?
Minst två matcher mellan alla derbyn är positivt. Jag har alltid påpekat att AIK inte vinner några matcher efter derbyn. Hur skulle annar bajen ha lyckats med att roffa åt sig 6p av oss 2006. Enda problemet är att vi möter IFK Glenn mellan både höst och vårderbyna. En match som är så nära ett derby man kan komma. Nåja man kan inte få allt.
Öppningen i år känns inte lika tuff som förra året och avslutningen känns också överkomlig. Halmstad borta och Malmö borta är väl de matcher som på förhand känns jobbigast, vi vinner sällan på Malmö satdion och Örjans Vall.
Att vi avslutar mot GAIS känns spännande med tanke på att de tre år i rad satt käppar i hjulet för oss i slutskedet av serien, men i år är det fanimej dags att ändra på det.
Ganska kul att vi kommer att få fira guldet på Avenyn
Fotboll, Allsvenskan, AIK, 2008, spelschema
Klicka vidare för att se det preliminära spelschemat

2 april: AIK–Kalmar
7 april: Elfsborg–AIK
10 april: AIK–Sundsvall
14 april: Hammarby–AIK
18 april: AIK–Trelleborgs FF
21 april: Göteborg–AIK
24 april: AIK–Djurgården
27 april: Gefle–AIK
5 maj: AIK–Halmstad
8 maj: Norrköping–AIK
11 maj: AIK–Malmö FF
3 juli: Örebro–AIK
6 juli: AIK–Gais
14 juli: Helsingborg–AIK
21 juli: Ljungskile–AIK
27 juli: AIK–Ljungskile
4 augusti: Kalmar–AIK
11 augusti: AIK–Elfsborg
14 augusti: Sundsvall–AIK
25 augusti: AIK–Hammarby
31 augusti: Trelleborg–AIK
13 september: AIK–Göteborg
24 september: Djurgården–AIK
29 september: AIK–Gefle
5 oktober: Halmstad–AIK
19 oktober: AIK–Norrköping
22 oktober: Malmö FF–AIK
27 oktober: AIK–Örebro
2 november: AIK–Helsingborg
9 november: Gais–AIK