Allsvenskt jättepreliminärt spelschema

Igår kom det preliminära spelschemat för Allsvenskan 2LAX10, och jag vet inte om jag gillar inledningen.
1.AIK – Mjällby AIF
2.IF Brommapojkarna – AIK
3.GAIS – AIK
4.AIK – Örebro
5.Gefle IF FF – AIK
6.AIK – Halmstads BK
Nu vet vi inte hur lagens trupper ser ut, men det är 6 på pappret hyfsat lätta matcher. Men….
AIK – Mjällby
Nykomlingar är för det mesta vassa i början så en nykomling i premiären är egentligen ingen direkt höjdare Fördelen är att vi spelar hemma och frågan är om Mjällby fixar att omställningen mellan Ã…shöjdenkulturen och den internationellt gångbara stämning som råder på Råsunda en premiär. Sist vi mötte en nykomling från en småstad var det Enköping som hade på tok för darriga ben för att orka prestera.
IF Brommapojkarna – AIK
Brommapojkarna visade två gånger i år att de inte räds AIK, och jag tvivlar på att de kommer att vara sämre rustade i år.
Trots att vi aldrig förlorat en allsvensk match mot BP har jag en känsla av att de mycket väl kan komma att bli någon form av mardrömsmotståndare. De kommer alltid att slå ur underläge. Att deras pojk, flick och ungdomspelare ofta hejat på AIK gör också deras närvaro i Allsvenskan besvärlig på ett publikt plan. Nej ner i superettan med dem.
GAIS-AIK
Makrillarna borta är aldrig någon lyckad resa. Ok vi har väl inte förlorat mot dem sedan Eldkvarn brann, men vi vinner mycket sällan mot dem på baksidan. I år var det vår enda poängförlust på gamla ullevi. Nu har vi tack och lov bortamötet mot dem tidigt på säsongen och det brukar vara höststormar som jävlas också, vilket vi troligtvis slipper i år.
AIK-Örebro SK
Vi vinner alltid på Eyravallen, stort brukar vi också vinna, men hemma mot Kexen brukar vara en stor jävla suck. 0-0 och 1-1 känns det som att det blir för det mesta. Snöblandat regn och blåsigt brukar kunna göra dessa matcher till rena himmelriket för riktiga råsundafetton.
Gefle IF – AIK
Vi vinner ju aldrig på plastgräset där uppe i Gästrikland. Nej Strömvallen är en riktig pissarena med svartgula ögon sett.
AIK – Halmstad
Den enda av de 6 första hemmamatcherna som jag känner mig riktig säker på att vi tar, men Halmstad brukar å andra sidan vara ett sånt där kameleont gäng som när man tror man vet var man har dem gör något helt annat, så de kommer säkert upp till Råsunda och gör sin livs match.
Trots att det alltså kan se ut som om lottningen rullat ut den röda mattan för de svenska mästarna, så tycker jag att den här öppningen är en av de svåraste öppningarna jag sett och det är verkligen upp till bevis för Stahres pojkar i inledningen av Allsvenskan 2010.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.