1-1 igen

Det vill sig inte för AIK i år.
Precis som mot bajen var AIK det dominerande laget i första halvlek, men mot slutet fick djurgården komma in i matchen.
Andra halvlek var det mycket ställningskrig, men efter ett tveksamt ingripande av Örlund så fick Pavey bollen på handen och blev utvisad samtidigt som Dif fick straff.
På ren adrenalin av kvitteringen höll de nästan på att göra 2-1 i anfallet efteråt, men Örlund reparerade det tidigare misstaget genom en fantomräddning.
I vilken match som helst hade jag bedömt 1-1 som ett rättvisst resultat, men mot djurgården finns det bara ett rättvist resultat, och det är seger för AIK.
Tillägas skall, att jag idag inte var på plats och det finns två anledningar till det. Jag har jobbat mycket den senaste tiden, och ville vara hemma, samt att jag efter derbyt mot bajen var så besviken på idioter som kastade in föremål.
Min normala ståndpunkt är att det enda sättet att få bort idioterna är att fler suppoprtrar med alla koppar i skåpet engagerar sig, men den här gången lade jag förnuftet åt sidan och lät den emotionella delen av min hjärna ta beslutet.
Förlåt AIK. Idioternas beteende ska inte drabba er, men med över 34K på läktaren känns det som att min frånvaro inte gjorde någon skada.
derby, fotboll, AIK, djurgården, allsvenskan, fotbollsidioter

2 kommentarer

 1. Lasse Gustafsson, fotbollist

  Det här var mer än grymt!
  I drygt mitten på första var domare på väg att bryta! Varför? Jo, AIK hade in ett offside-mål vid 1-0 och Djurgårdssupporter lyckades få in en vattenflaska, trots det höga nätet, men utan träff! Hoppas det kostar Djurgården lite böter.
  Annars var det spännande att höra, trots att sportradions reporter mest pratade annat än själva spelet. (Den svenska TV kan jag inte få in via nätet).
  Jag lever ju i Spanien och kan därför inte närvara när jag själv vill.

 2. Gambleputti

  Vad jag vet så finns det inget nät vid södra läktaren.
  Trist att media ska fokusera så på inkastade föremål och knäppgökarna på läktaren, Canal+ sände repriser i slow motion på den inkastade muggen istället för offsidesituationen, lite som när de filmade alla smågruff på läktaren i hockeyn på 80-talet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑