Avgå Alla?

AIK, sparkar Norling och Granfelt och en del av mig vill att alla andra ska avgå också, men det är nog bara för att jag gillat Norling mer än någon annan tränare i AIK.
En annan del av mig vill stå upp och hylla den styrelse som hade modet att ta detta extremt obekväma beslut.
Jag har sagt att jag skulle gilla ett sådant, beslut även om det gick emot vad jag egentligen vill själv.
Vill också citera hhII som är en skribent på GF som sällan slinter på tangentbordet.

Det är väl fullkomligt självklart att AIKs styrelse har undersökt alternativ till Norling sedan mer än en vecka tillbaka?
Problemet med haveristyrelserna från början av 2000-talet var just att man inte hade tillräcklig framförhållning utan tog det ena efter det andra beslutet på en höft.
Att man sedan inte kan gå ut som säga detta offentligt hur som helst torde inte ens de mest tjockskallade har svårt att förstå.
Och om det där är så att terrängen sonderas så är det inte heller så konstigt att det blir läckor till media.
För mig är tonläget på många helt obegripligt. AIK har gjort sig av med en tränare som underpresterat och en VD som underpresterat. Båda har haft gott om tid att visa vad de går för men de har inte räckt till.
Men det är, som jag skrev tidigare, uppenbart att det f n råder en masspsykos där all rim och reson försvinner när supportermobben sätter igång.
Jag vågar påstå att AIK till större del har en mycket kompetent och bra styrelse. Många av dem var med och styrde upp misären från 2004 och har omvandlat AIK från ett konkursbo till en av Allsvenskans ekonomiskt starkaste klubbar. Man har ett proffsigt förhållningssätt till hur organisationen ser ut och fungerar. Teorierna om att det skulle vara en massa interna konspirationer och tjuv och rackarspel kan ni ta och spola ner i toan. Det är lustigt att journalister som annars avskys som pesten lysts fram som sanningssägare när det passar ens egen världsbild.
För er som skriver här inne kan det vara på sin plats att påpeka att det inte är ni som är AIKs supporterbas, ni utgör bara en del. Vad som skrivs på GF och uttalas av supporterallianser är inte konsensus hos AIKs 16000 medlemmar och andra som stöttar AIK genom att gå på matcher och köpa souvenirer.
Idag har vi sett något riktigt bra och det är att den styrelse som är tillsatt av aktieägarna kan ta obekväma beslut och stå för dem. Man pallade för trycket och följde sin linje. Det är sådant beteende som kommer att ta AIK dit vi hör hemma.

hhII

AIK, Fotboll, Rikard Norling, Charlie Granfelt, avgå


Kommentarer

Ett svar till ”Avgå Alla?”

  1. Håller med.
    Prestationen har inte varit i närheten av det målet som sattes upp. En femteplats ”låter” ju bra, men 21 poäng efter Kalmar … nope … icke godkänt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.