Det händer mycket i AIK just nu och att välja sida för mig är inte svårt och jag ställer mig inte bakom den s.k AIK-alliansen och det gör jag utan att för den skull ge styrelsen mitt stöd.
Jag vill poängtera att jag inte tycker att det var rätt beslut att sparka Norling. Enligt mig förtjänade han att få ett år till på sig. Men jag respekterar beslutet och köper resonemanget att Norling och Granfelt inte nått upp till de krav som ställt på dem, och således har de misslyckats med sina arbetsuppgifter.

Jag orkar inte skriva ned alla tankar kring denna soppa och är ganska glad att man kan citera folk på GF för att visa var man står.

Jag såg min första AIK match i fotboll 1965. Jag var med på den första organiserade ”bortaresan” till Gävle 1977 (eller om det var 1976). Under ett antal år reste jag på nästan alla bortamatcher som det arrangerades resor till i fotboll och hockey. Jag har sett en ofantlig massa matcher från norra, och ståplatsen i hovet. Under alla dessa år dyker det ständigt upp personer som är särskilt högljudda och aggressiva. Personer som anser sig var lite mer AIK än andra, mer AIK än Gösta 64 som stött AIK aktivt i femtio år, mer AIK än Jan-Ã…ke 37 som går med barnen på södra.
Dessa personer anser alltid att sin åsikt är fansens, dvs sanningen.
Inte så sällan är dessa personer inte kvar på matcherna tio år senare.
Har man idag dessutom åsikten att ”jag kommer inte att gå på matcher för att de spelas kl. 12:30 på lördagar” eller ”jag ska inte gå på matcher för att Norling inte är kvar” så kan man ju verkligen undra hur mycket AIK man är.
Det finns otaliga spelare och ledare som slutat/slängts ut genom åren. Ibland tycker man det är bra, ibland inte. Nästan aldrig vet ju ingen utom de som jobbar i AIK riktigt varför.
Norling har säkert gjort ett utmärkt jobb för AIK. Han är AIKare ut i fingerspetsen, liksom Nebo, liksom Patrick Englund, liksom Ola och Sanny. Samtliga de fyra senare var mycket omtyckta och firade som spelare, särskilt Sanny.
Norling vet vad som gäller. Under sina år i klubben har han själv kört flera genuina AIKare ur klubben; Moa, Örat, Dennis Östlundh, Niclas C. m.fl.
Jag tycker det är utmärkt att man bevakar vad som händer i klubben och tvingar alla att alltid vara på tå, men där ska tvånget ta slut. Jag har också väldigt svårt att första att man säger att ”AIK-fansen” tycker si eller så när det är vissa grupper som går ut med en åsikt. Ã…tskilliga är de som har en annan åsikt. Dessa är lika mycket fans.

Kwame på GF  2008-11-11 15:44:00

Till sist tycker jag lite synd om Kalmar. Här vinner de sitt första guld någonsin och dagen efter stjäl AIK showen i media helt.
AIK, Fotboll, Allsvenskan, Norling, Granfelt, AIK-alliansen, Kalmar FF