Nu kan man dö av Facebook också


Enligt Aric Sigman kan man få cancer av att sitta för mycket på Facebook. Det är inte nyttigt att stänga in sig, och facebook isolerar mäniskor enligt Aric.
Jag befinner mig aldrig på Facebook, eller Internet.  Däremot använder jag Internet för informationsutbyte, något mänskor alltid haft behov av, men tidigare har man använta andra arenor.
Facebook, Twitter, Bloggar mm är utmärkta sociala verktyg för att träffa vänner och hålla kontakten med personer man annars skulle ha svårt att göra det med.
I arbetet är det fullt acceptabelt att använda den nya teknologin för att kommunicera. Jag bokar möten, chattar och mailar dagligen utan att någon dum professor anser att det skulle vara ohälsosamt eller isolerande.
Hemma går det tydligen an så länge det är ”nyttiga” saker man sysslar med. Jag har aldrig sett någon forskning som visat att man blir sjuk av att betala räkningar eller boka resor på internet.
Men när jag börjar använda teknologin för nöjes skull då blir det plötsligt hälsofarligt.
fejan2

Jag spenderar många timmar framför datorn, både på jobbet och hemma. Sitter jag framför en dator är jag alltid inloggad på

  1. Min blogg
  2. Facebook
  3. Gnagarforum
  4. MSN

Under arbetstid är också mailen och intranätet påloggat. Detta på dator och i Telefonen.
Att vara inloggad betyder inte att jag ständigt är aktiv på dessa platser, snarare i ett slags standbyläge, om något händer ser jag det och ger respons om jag tycker att det behövs. Inte ett dugg konstigare än att ha telefonen ansluten till jacket.
Varför tror så många oinvigda att man leker med låtsaskompisar på nätet?
Så sent som i torsdags lyckades min riktiga syssling få med mig på Bio tack vare att jag annonserat att jag var sysslolös och ledig på Facebook.

Nedklottrat den

av


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg