Stoppa parasiterna

Bloggen Bara Bajen skriver ett mycket intressant inlägg om fördelning av pengar från gemensamma avtal. 75% av dessa pengar delas helt solidariskt vilket både Bara Bajen och jag tycker är helt vrickat.
Lag som Trelleborg, Kalmar, Gefle och även GAIS bygger i princip sin verksamhet på dessa pengar. Pengar som jag som AIK-supporter genererar genom AIK:s större mediala intresse och publik.
Jag tycker givetvis att det ska finnas en viss Robin Hood-tanke kring fördelingen, men den ska framförallt gynna lag i Superettan. Lagen i Allsvenskan bör tävla på någorlunda lika vilkor och det ska löna sig att vara en storklubb.
För att undvika att det blir som i ishockeyn, där några få landsortsklubbar roffar åt sig mer och mer pengar måste Storstads/storklubbarna börja ta för sig i fotbollen.
Lag som AIK, Hammarby, Djurgården, IFK Göteborg, Malmö FF och Helsingborg måste ta tag i detta och förhindra att småklubbarna ute i landet gör det omöjligt för dem att excitera såsom skett i hockeyn.
Om ovan nämnda klubbar ser till att värna de små klubbarna i S1 för att förhindra att glappet mellan S1 och botten på AS inte blir för stort, så kommer de att få dem med sig mot lag som Halmstad, Kalmar, Trelleborg mm. Bonngäng utan större ambitioner.
Det jag ville ha sagt var. Läs Bara Bajens kloka inlägg


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.