HTC hero kopplar upp mig

Många i min ålder (37) och uppåt har svårt att greppa alla nya social verktyg på nätet. När ska jag ha tid med det? är ett vanligt påstående.
Själv försöker jag ivrigt försvara det hela och förklara att Facebook, Twitter, Flickr och bloggar inte är några isolerade sysselsättningar på internet. Man loggar inte in på Facebook och sitter där och väntar på den röda lilla pratbubblan.
Nej det handlar om att vara online, inloggad och mottaglig för kontakt, precis på samma sätt som man alltid satt upp en postlåda utanför huset, och förr beställde ett telefonjack till sin första lägenhet och hanade i telefonkatalogen.
Ganska intressant också att vissa tycler att man leker när man komunicerar på t ex Twitter eller Facebook och att man inte ska syssla med det på arbetstid. På jobbet diskuterade vi detta förra veckan, och bytte sedan ämne till folk som glömde sina lösenord, och/eller råkade ut för att de löpte ut under semesterfrånvaron. Ganska många ringer till oss och vill ha hjälp med detta, och jag är ganska säker på att de som ”leker” på arbetstid inte är de som ringer och behöver hjälp med lösenorden, så man kan undra om denna ”lek” kostar företag pengar, eller om den sparar dem pengar.
large8
I alla fall ville jag egentligen skriva om min nya HTC Hero och hur otroligt mycket lättare det har blivit att vara online med den. Jag har bara haft den i 5 dagar men är redan helt såld på den.
När man startar den för första gången får man ange det vanliga, land, språk tidszon osv. Men man fick också ange inloggningsuppgiter till Twitter, Facebook, Google och Flickr och sedan dess har jag varit online.
Då jag kopplat de flesta privata e-postlådor jag har till mitt G-mailkonto får jag i och med detta all min kommunikation kopplat till en lur.
Att den dessutom har en bra prestanda i övrigt med GPS, 5 megapixels kamera, bra skärm med otrolig bild och ett riktigt skönt gränssnitt med 7 olika skärmar, gör att jag som sagt känner mig helt såld.
Integreringen med Facebook är riktigt påtaglig och när man sitter och bläddrar bland kontakter får man förslag på facebookvänner och sen är det bara att synka uppgifter mellan FB och telefonen.
Undrar när jag ska ha tid med Facebook?
Vill du läsa lite mer om HTC-hero hittar du en bättre testrapport än mitt svammel här


Kommentarer

20 svar till ”HTC hero kopplar upp mig”

 1. Jag förstår precis vad du menar. Och det där argumentet om varför man alltid ska vara online tänker jag sno av dig. Well put my friend!
  Själv blev jag med iPhone för två veckor sedan och jag måste faktiskt säga att den har revolutionerat mitt kommunikationsliv. E-post, webb, twitter… allt på ett ställe och oerhört smidigt.
  Digital evolution kallas det.
  .-= Magnuss senaste blog ..Jimi Hendrix tumme =-.

 2. Är rätt sugen på telefonen, men undrar om den är lika användbar om man inte är så pigg på Googles egna tjänster. Alltså, finns det andra bra mailklienter etc?

 3. Den har stöd för exchange och G-mail sen har jag valt att koppla min hotmail och egna mail direkt till min G-mail så jag har allt i luren.
  Tycker det fungerar fint. Hittade en Mailklient på Android market med stöd för Hotmail och Yahoo men jag tyckte det var smidigare att koppla extra konton till mitt G-mailkonto istället.
  .-= gambleputtis senaste blog ..Vinna hemma och kryssa borta =-.

 4. Tjena. Tänkte precis beställa mig en sådan också, men var tvungen att veta lite mer om den… verkar iaf hur fräck som helst. Hur är det med åäö, jag har läst att det inte finns på denna, och laddar man ner Scandinavian Keyboard till den så funkar det, men hur bra? Har du testat det? 🙂 Tack!
  Mvh
  Magnus
  .-= Hyndiss senaste blog ..Ugly Face =-.

 5. …och vad använder du för Twitter-plugin? 🙂
  .-= Hyndiss senaste blog ..Ugly Face =-.

 6. Hyndis// Jag använder det som fanns med i telefonen from HTC peep står det på mina tweets så jag misstänker att det heter så:)
  ÅÄÖ finns som specialtecken. Lite småstörande men man kan leva med det. och jag räknar med att det kommer svenskt tangentbord i någon uppdatering senare.
  Jag har laddat ner och testat Scandinavian Keyboard men gillade det inte så jag bytte tillbaka.
  Jag gillar den fortfarande mer och mer för varje dag och rekomenderar den till alla som gillar att vara uppkopplade.
  .-= Gambleputtis senaste blog ..Kopparbo =-.

 7. Jag tänkte mer på det du har här på sidan som visar ditt senaste twittrande, eller är det också HTC peep? Det såg snajsigt ut iaf 🙂
  Tack för svaret, ja det verkar ju vara en kanonmobil, tror nog attans det får bli en sån.. 🙂 borde ju, som du säger, komma en uppdatering till tangentbordet..
  .-= Hyndiss senaste blog ..Wordpress i mobilen =-.

 8. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag var så irriterad på alla WP-pluggar och Twitters egen badge som bara fick sidan att hänga sig och bli segladdad, Till slut hittade jag det här JavaScriptet och sedan dess har det funkat bra.
  //remysharp.com/2007/05/18/add-twitter-to-your-blog-step-by-step/

 9. Schysst.. det funkar, men jag lyckas dock inte få dit twitter-inlägget där jag vill ha det.. Vill ha det där ”menyn” är men den hoppar ändå ner och lägger sig i det första blogg-inlägget. Skumt..
  .-= Hyndiss senaste blog ..Wordpress i mobilen =-.

 10. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Ser ut att funka nu i alla fall

 11. Mja, funkar å funkar.. heh.. jag fick mecka en massa i css-filen med padding och grejer så att den la sig rätt.. men den hamnade ju där den skulle till slut iaf 🙂
  .-= Hyndiss senaste blog ..Wordpress i mobilen =-.

 12. Hej!
  Googlade efter specialtecken på Hero och hamnade här. Gör en chansning och frågar om du har hittat apostrof, den vanliga – inte den raka som sitter på stjärntangenten?

 13. Hej Åsa
  Hur menar du, finns det olika apostrofer? Jag har alltid trott att rak eller med knorr har med valet av typsnitt att göra.
  .-= Gambleputtis senaste blog ..NPG ångar på =-.

 14. Nej den raka heter nog inte apostrof. Om jag tittar på mitt tangentbord på datorn så sitter accenten och apostrofen intill backsteg, medans den raka (som jag inte vet vad det är) sitter på *. Det är endast den sistnämnda som finns med i teckenuppsättningen på Heron. ’ och ` och ´ = olika.

 15. Okej, my bad! 🙂
  På wikipedia står det:
  ”Apostrofen skall varken förväxlas med fot-, minut- och primtecknet (?) eller accenttecknen akut accent (´) och grav accent (`).”
  Det är alltså grav accent jag är ute efter…

 16. Jag tror inte att jag hittat några fristående accenttecken, däremot finns de tillsammans med bokstäver om man långtrycker på dem, precis som när man ska ha fram åäö
  .-= Gambleputtis senaste blog ..NPG ångar på =-.

 17. Japp, jag har sett det. Det finns inget annat att göra än att byta nätverksnyckel. 🙂

 18. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Ett tips är ju annars att fråga på Swedroids forum

 19. Blir lätt nästa telefon om inget annat bättre till rimligt pris dykt upp till december då mitt abbonemang går ut!
  .-= Danne´s last blog ..Blåmusslor a´la herbe, grillade chilimarinerade tigerräkor och cognacsflamberade pilgrimsmusslor. =-.

 20. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Danne// I December finns HTC-Desire Sen finns HTC-legend redan idag och de är bara marginelt dyrare än Hero

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.