Apps till min HTC Hero

Nu har jag haft min HTC Hero ett tag och är fortfarande lika såld på den och tänkte redogöra lite vilka apps jag hämtat från Android Market som jag gillar.
Spotify:
spotifyJag trodde inte att Spotify skulle dyka upp på iPhone och det var en av anledningarna till att jag valde HTC Hero med Android. Nu visade det sig att Spotify vist dök upp till iPhone, men till skillnad från iPhoneanvändare så kan jag skicka SMS och surfa på nätet mm samtidigt som jag lyssnar på Spotify.
Appen drar mycket datatrafik, men det löser man enklast genom att koppla upp den på det trådlösa nätverket hemma och offlinesynka den eller de spellistor man vill köra. Sen är det bara att köra i Offlineläge så fungerar Spotify till och med på tåget.
Trapster:
trapsterEn comynitybaserad tjänst för att varna för hastighetskameror.  Användarna rapporterar in hastighetskameror, hastighetskontroller, platser där polisen ofta har kontroller mm och sedan varnas andra användare när man närmar sig t ex en kamera. det finns 3 grader på inrapporterade kameror ”grön” = inrapporterad ”gul”= bekräftad av minst en till användare ”röd” minst 5 användare har bekräftat kameran.
Appen kräver bra uppkoppling för att fungera riktigt bra, när signalen är svag hinner man inte hämta in data innan det är för sent. Jag testade den mellan Västerås och Ekerö och då fungerade den riktigt bra, men mellan Eskilstuna och Västerås var det sämre. Ska bli intressant att se hur den fungerar  efter E4:an norrut.
Shazam:
shazamMusikigenkänningsprogram som analyserar musiken som spelas och klarar att berätta vad det är för låt och artist. Fråga mig inte hur det fungerar men det går snabbt  och rätt. Cool app men om man bortser från att man kan fuska i musikfrågetävlingar på personalfester med det så kan jag inte riktigt se någon större nytta av detta program.
Glympse:
glympseKoppla på GPS:en starta Glympse och skicka länk till vem som helst, eller Twitter och hela världen kan följa din väg från jobbet mot hemmet. Med Google Latitude har man kunnat dela sin position med andra som har Google, men med Glympse behöver inte mottagaren vara medlem eller ha Glympse. Skicka en länk innan du åker till brorsan så kan han se var du befinner dig. I realtid.
Prisjakt:
prisjaktLäs av streckkoden på en vara och få prisförslag från prisjakt.nu:s databas. Jag har inte hunnit testa detta program fullt ut, men på filmer och tv-spel fungerar det riktigt bra. Med GPS ska det dessutom föreslå närmsta butik mm. Känns framförallt användbart i butiker som lämnar ”Lägsta pris” – Garanti.
SMS-Biljetter
sms-biljetterApp för att enkelt köpa SMS-biljett i olika städer. Än så länge är utbudet ganska begränsat. Men denna app tycker jag verkligen känns användbar. Såg ett foruminlägg på Swedroid om att Västerås skulle vara på väg, men det var ett tag sedan och sen dess haringet hänt, så jag undrar om utvecklingen stannat av.
Lookup Incomming Calls:
lookupEn app som kopplar upp sig mot Hitta.se och på så sätt kan ge mig information om vem som ringer. Riktigt bra och nyttigt program som om man vill kan logga alla samtal också.
Loppiskartan:
loppisJag skrev nyligen om loppiskartan.se och hur man kunde kolla upp vilka loppisar som fanns i närheten, och tänkte då att den borde finnas som app till mobilen, och nu finns den, så nu kommer jag aldrig att missa en enda loppis.
Wifi Analyzer:
wifiMäter styrkan på trådösa nätverk i närheten. Skiljer på olika accesspunkter i samma nätverk vilket gör det riktigt användbart i mitt jobb, där jag då och då måste mäta styrkan på de trådlösa nätverken på skolor och förskolor.
Allakartor:
allakartorFå reda på vilken badplats, cafe, sushirestaurang mm som finns i närheten av dig just nu. Saknar Restauranger för att jag ska bli rikitgt nöjd med denna app, men den fungerar bra och jag har redan hittat 2 caféer med den.
Advanced Task Killer Free
taskillerNackdelen med att en telefon kan hantera multitasking, dvs att köra flera program samtidigt är att man kanske inte är så noga med att stänga av dem, och i en del fall kan det vara ganska svårt att göra, då det saknas avstängningsknapp på de applikationer man kör. I alla fall kan detta få telefonen seg, men det kan man råda bot på med Advanced Task Killer, Ett knapptryck och man stänger alla program som rullar.
Nu bör man inte stänga allt, så se först till att lägga till de program som behövs i ignorelistan.
Edit: Observera att detta var skrivet innan jag förstod vad dessa task-killers kan ställa till med. Jag rekomenderar ingen att installera denna eller någon annan task killer
Utöver dessa har jag nyligen dragit hem 3 apps som jag inte hunnit testa alls.
Wikitude: Använd kameran och få information om sevärdeheter. Fungerar säker bra i London, Rom och Paris, men hur den fungerar i Sverige ska bli intressant att se.
G-tuner: Gitarrstämmare
Spare Parts: Hämta info om din telefon som inte går att göra med operativet, t ex vilket program som drar mest batteri mm.


Kommentarer

13 svar till ”Apps till min HTC Hero”

 1. Heej! Har precis bestält min nya hero har bara hunnit kolla in den lite granna. Men finns det mer sådan här program som e lite roliga att använda samt lite kul småspel eller nått?

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  det finns gott om program på Android Market //www.androlib.com/
  Vi i Sverige kommer bara åt gratisdelen av Makret än, men de skulle tydligen öppna betalapps i och med nästa uppdatering av android.

 3. Kolla på http://www.htcapplications.com , där finns lite roligt
  .-= htc appss senaste blog ..HTC Touch HD games =-.

 4. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag hittar inga apps till Heron där

 5. Det var ett par program där som jag inte hört talas om innan som jag installerade och testade. Bra tipps, ser gärna fler sådana.

 6. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Tack! Jo jag ska försöka fortsätta tipsa om bra appar jag ramlar över.
  Konstaterade ganska snabbt att de flesta sidor som tipsar om apps kör mer på kvantitet än kvalitet. Jag vill tipsa om de appar jag verkligen har användning av, och även varna eller gnälla på de appar som inte lever upp till mina förväntningar.

 7. Profilbild för 4g internet
  4g internet

  Fett nice med 4g uppkoppling i framtida android lurarna 🙂 fett snabbt ju

 8. Om man laddar ner en app, hur gör man för att få in den i telefonen?
  Har aldrig gjort detta och har precis fått hem min Hero
  Skulle vara jättesnällt att få råd och tips.

 9. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Hej Kalle och grattis till ett klokt val av telefon 🙂
  De flesta apps jag skriver om finns på Android Market och via den laddar man ner apparna direkt till telefonen.
  Om man laddar ner dem till datorn går det att använda HTC Sync Manager som följer med telefonen på minneskortet.
  Vill du installera program som inte finns på Android Market, måste du bocka i ”Okända källor” som du hittar i Inställningar > Program.
  Det rekomenderas inte, men vill man t ex hjälpa till att utvärdera ett program under utveckling måste man göra det.
  Programmet ”Train Tracker” som jag skriver om i ”apps till min hero del 3” finns inte på Market men är helt oumbärligt för mig, så visst kan det finnas anledningar att göra undantag från rekomendationerna.

 10. Tack för att du skrev om Shazam.

 11. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  MattiasD// Det var så lite så, Coolt program,

 12. Tjena, finns det ngn typ sjökortsplotter till Heron?
  mvh
  D

 13. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Ingen aning faktiskt, kolla på //www.swedroid.se/forum/
  Jag har för mig att det efterfrågats där.
  Eniro har ju sjökort, men det är väl knappast något att navigera efter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.