Nu jävlar….

…börjar det hända saker i Allsvenskan. Kalmar och Elfsborg som gått som tåget börjar plötsligt förlora matcher vilket gör att AIK förra omgången passerade dessa lag. Ellos vann igår mot Bajen, men släpper in två vilket kanske inte är något styrkebesked. Vad vet jag, jag var på Bröllop igår och kunde inte följa matchen.
Idag spelar IFK Glenn oavgjort mot Henkeborg vilket (nyp mig i armen) betyder att AIK vid seger mot HBK i morgon kan gå upp i Allsvensk ledning (nyp mig igen).
orjans_vall2004
Foto: www.jojjesplejs.com
HBK har den senaste tiden blandat och gett, Seger hemma mot Kalmar sist och före det en torsk mot BP, många kryss och fast förankrad i ingenmansland av tabellen. Långt från bottenstrid, och lika långt från toppstrid.
Kort och gott borde AIK ha en god möjlighet att ta dessa 3 pinnar men…..
…. Matchen spelas i Halmstad och AIK vinner aldrig i Halmstad. Ja eller nästan aldrig. Bilden ovan är från 2004 då vi faktiskt vann där. Jag skrev om detta förra året och varnar alla Gnagare från att ha för stora förhoppningar inför morgondagen.
Ett kryss mot HBK borta är för mig en seger och vi är redan nu bra med i toppen endast två pinnar från Glenn, med en match mindre spelad. Viktigare att vinna nästa omgång då vi möter Kalmar hemma och både Henkeborg, Glenn och Ellos har lättare motstånd i form av GAIS, Skansen och Örebro.
I botten är måndagens matcher desto mer intressanta. GAIS möter Örgryte och då om någon gång ska väl makrillarna kunna ta och vinna så att de går förbi aporna någon gång.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.