Men herre Jösses

Nya fenomen måste granskas med lupp och stålbadas och beskyllas för det mesta innan det blir allmänt accepterat.
Vi som är födda i slutet av 60 och början av 70-talet har varit med hela resan Video, TV-spel,  Kabel-TV, Datorer, Mer TV-spel, Hårdrock, Internet, osv vilket gör att man är ganska luttrad och har lärt sig att ta de flesta larm-rapporterna med en nypa salt.
Alla verkar dock inte se detta samband så några av oss slukar nu som vuxna alla hemskheter om nya sociala medier, på samma sätt som våra föräldrar var livrädda för både Iron Maiden och Movieboxar.
Idag hittade jag denna underbara larmrapport i VLT – där facebook beskylls för att vara orsak till skilsmässor.
Vad det handlar om är att  folk varit otrogna och avslöjats via Facebook, eller använt Facebook för att få kontakt med gamla kärlekar.
Jag säger bara HERRE JÖSSES!
Alla affärer där folk använt telefon för att kontakta sina vänsterprassel. Är det Telias fel att det blir skilsmässa då?
Är det Viking Line:s fel om folk  hoppar i fel binge på en kryssning?
Är arbetsgivaren skyldig till att det blir skilsmässor  på grund av att gifta mäniskor träffar nya romanser på arbetsplatsen?
Nej givetvis är det aldrig mötesplatsen eller kommunikationsmedlet som är orsaken till en skilsmässa, det är personerna i förhållandet som är orsak till det och så kommer det alltid att vara.
Tycker det är allmänt pinsamt att journalister fortsätter att leverera och köpa larmrapporter om nya fenomen på detta sätt, för de borde också ha varit med ett tag och insett att det bara är någon Siwert Öholm-typ som målar fan på väggen igen.

1 kommentar

  1. Irre

    Du menar alltså att vuxna människor ska behöva ta ansvar för sina handlingar, det är ju lättare att skylla på FB eller Viking Line för den delen 😉
    Håller med dig HERRE JÖSSES, är det sån nyhetstorka att de inte finns något annat att skriva om.
    .-= Irres senaste blog ..Sista luckan =-.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑