Varning för Internet

ProAros i Västerås storsatsar på en till en, d.v.s. en elev, en dator. Jättepositivt att kommunen vågar satsa och som verksam inom IT i och skolan har jag bara positiva erfarenheter av det. Vi lever inte på 1900-talet längre så varför ska skolan vara kvar där?
Västerås egen lilla drake VLT skrev idag om satsningen, men när man läser den blir man mörkrädd. Reportern fokuserade uteslutande på alla hemskheter och porrsurfning och ringte till och med upp en psykolog som klokt nog förklarade att det inte var hans kompetensområde.
Med tanke på vinklingen till porrsurfning så kan man ju undra över reporterns surfvanor 🙂
Bara titeln är ju skrattretande. 12-åringar får full frihet på internet. Herregud, min 4-åring har full frihet på internet.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.