Dagens besvikelse

Idag har vi skådat fågel, jag och Benjamin. Det är Musikhjälpenrallyt som dragit igång och vi går alltid in för det. Vi började med att leta vittrut i hamnen och sedan ut till Dingtuna för att försöka hitta en hökuggla. Däremellan hann vi med lite kråkfåglar och sparvar vid Hacksta.

Man skulle ju kunna tro att det var frånvaron av vittrut och hökuggla som var dagens besvikelse, men besvikelsen rör sig inte om fåglar.

Efter ett besök vid djuphamnen där vi hade havsörn så började det kurra i magen. Det fick bli ett besök på hamburgerstället som länge varit min favorit här i stan, men som jag inte besökt på ett tag.

Ribhaus i slakteriet. Jag hade läst recensioner som gjorde mig beredd på att bli lite besviken, men innerst inne hoppades jag att de kanske haft en dålig dag när Burgerdudes besökte dem senast.

Tyvärr var det inte så. Ribhaus har gått från att vara ett av de bästa burgarställena i Sverige och given etta i Västerås till att bara vara ett burgarställe som alla andra som hakat på burgartrenden utan att lägga ner någon själ i det.

Tidigare hade de egen läsk, god baconjam och spännande experiment till månadens burgare. De stack ut ordentligt. Framförallt var deras burgare alltid perfekta. Bara en sån sak att man alltid fick en liten bytta med picklad gurka till sin burgare och deras sötpotatispommes var krispiga.

Hela stället visade klass. Från det lilla sesamfröet på brödet till brickorna de serverade burgarna på.

Nu var det en burgare som var helt genomstekt och i mina ögon förstörd. Varför ens ha högrevsfärs om man ändå ska döda köttet. Deras pommes var på tok för salt och tråkig. En tung besvikelse.

Om vi alla tillsammans väljer att undvika detta ställe så kanske något annat ställe med ambition att vara bättre än Sibylla öppnar där när de måste bomma igen.

Nu måste jag testa lite fler burgare i stan för att komma fram till vilka som är bäst i stan. För tillfället ligger Bastards och Brödernas i topp. Men de är kedjor. Jag vill ha en lokal burgare som favorit. Hamburgeriet ligger bra till. Men det var ett tag sedan jag käkade på och Chucky Burger. Dessutom har jag hört rykten om ZigZag burgers och Burger Devils som måste testas inom en snar framtid.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.