Jag tillhör typen som inte gillar att gå samma väg varje dag. Samtidigt vill jag inte gå längre än nödvändigt. Därför har jag gjort till sport att hitta genvägar och utforska olika vägval tills de är optimerade.
En genväg jag hittat på väg till stationen i Västerås går förbi ett gammalt industriområde och över en före detta järnvägsbro.
Av fotspåren i snön har jag sett att jag inte är ensam om att nyttja den vägen, men vi är inte många.
Nu var det ett tag sedan jag tog just den vägen, men i morse blev det så och döm om min förvåning när jag kom fram till bron. Den var blockerad.
Först trodde jag bara att det var en stor snöhög som de plogat upp i början av bron, men när jag klättrat upp på den ser jag ett berg av snö. Hela bron var en enda gigantisk snöplogkant som fortsatte en bra bit ut på vändplanen på andra sidan.
Manchesterbrallor och snö som man på sina ställen lyckade sjunka ner till låren i var ingen höjdare.
Väl framme på stationen köpte jag en kaffe och fralla på Pressbyrån och fick en DN på köpet. Jag läste inte tidningen så det blev ju bara en massa slöseri på papper. (DN är ju lika tjock som en telefonkatalog i en mindre svensk stad)
Vore det inte smartare och billigare om DN istället lät trycka upp kaffekoppar med reklam för DN.se på istället.
Mot det papperslösa samhället 🙂


Kommentarer

2 svar till ”Genväg”

  1. Into the wild. En gång scout alltid scout eller hur?

  2. Profilbild för Gambleputti
    Gambleputti

    Så är det… det var någon glömd scoutgen som drog mig till detta alpina äventyr 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.