Jag måste faktiskt erkänna att jag mer och mer börjar gilla Robert Laul. Idag förklarar han enkelt och rakt att det inte är hans uppgift att ta hänsyn till lagsympatier. Till skillnad från många andra är han också konsekvent. Han sprider sitt ris och ros åt båda håll.
Sen föraktar han inte oss fotbollssupportrar som t ex Mats Olsson.
Jag har länge varit kritisk mot sportbladet och ansett att deras journalistik inte handlar så mycket om verkligheten, utan mest om bajen. Men jag läser mer och mer i sportbladet och Bank, Niva och Laul tycker jag håller en hög och nyanserad klass på sportjournalistiken, så i jämförelse med t ex Expressen och Fotbollskanalen så känns Sportbladet som en riktig tidning.
Detta samtidigt som entusiasmen kring SvFans falnat en smula och den idéella supporterjournalistiken verkar ha kört fast.
Så har vi bloggosfären, men den är ganska svår att följa. Det dyker upp bloggar som är bra i någon månad för att sedan försvinna spårlöst. och nu så här tätt inpå den allsvenska premiären har jag ingen given blogg som jag känner att jag måste följa. BaraBen för IFK och AIK-Bloggen känns väl hyfsat pålitliga, men jag saknar en riktigt bra portal och den sköna sociala stämning man kan hitta bland t ex kvinnor som bloggar om shopping, bakning, stickning mm.
Nä jag får vara glad att jag har sportbladet, trots att de är Göteborgare, bajare och gud vet vad.