Analys dårå

För första gången hade jag med mig vänner och familj på den allsvenska premiären och den sedvanliga spelarbussmottagningen.
En upplevelse jag hoppas uppskattades av min dotter som för övrigt mest satt och huttrade under matchen.
Spelarbuss 2010
Foto: Magnus Neck
Spelarbussmottagningen var som vanligt ett lysande skådespel i positiv supporterkultur, och som bonus fick jag idag äntligen träffa Danne och Jenny IRL. Några goda vänner som jag känt sedan AIK-hubbens glansdagar, men det har aldrig blivit av att ses på riktigt.
Efter spelarbussmottagningen hittade vi ett bord på Sandras hörna, Gamla Styffes mitt emot den östra läktaren, och där blev det åter ett möte med en virituell kompis då Pash tittade förbi och vi fick växla några ord. Han skulle till DT, men i och med att vi hade ungar med och lyckats få ett bord så valde vi att stanna kvar och smutta på varsin öl på den kalla uteserveringen.
Väl inne på Råsunda var det kallt och AIK:s spel värmde knappast det heller. I alla fall inte offensivt. Vissa bitar går säkert att skylla på planen, men det saknades mer än så för att jag ska ge offensiven ens nästan godkänt.
Defensivt var man innan match desto mer nervös. En så gott som nykomponerad backlinje med Atta som ersättare för den smått legendariske (så legandarisk man nu kan bli efter en säsong) Jos Hooiveld och Kenny Pavey som ersättare för Markus Jonsson. Det var där AIK enligt all expertis skulle vara svaga i år. Men det var där AIK var starka. Visst Kenny tog en del felbeslut som den offensive yttermittfältare han egenligen är, men det kompenserade han med sitt jävlar anamma och reparerade de flesta småmisstag han gjorde helt på egen hand.
I mitten var Atta riktigt bra, och tillsammans med Per Karlsson tror jag att han kan bli ett minnst lika säkert mittlås som Jos och Pertan var förra året. Nisse var Nisse. Ingen direkt höjdarmatch men han gjorde vad som behövdes av honom och spelade klokt.
Nu hoppas jag att det var premiärnerver och dåligt underlag som spökade i offensiven, för målsnålt kommer det garanterat att bli även i år, men det måste skapas mer och kämpas mer framåt för att vi ska försvara våra titlar.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.