Varför?

Profilbild för johankarlsson

Allsvenskans första omgång är färdigspelad och föga överaskande blev det en massa målsnåla matcher. Premiärnerver och dåliga planer och som Glenn Strömberg sa i Fotbollskväll, välorganiserade svenska lag gör att det blir riktigt svårt att göra mål.
Men det jag undrar över är varför sporjournalister har en sådan förkärlek till att diskutera straffsituationer och vad domarna missar.
Att jag som supporter svär och gormar över solklara offsidesituationer på andra sidan planen hör till, men när 3 kunniga experter (nåja 2 av dem i alla fall) i en studio sätter sådant fokus på detta blir det smålöjligt. Det måste ha hänt mer under matchen Gais – Malmö än dessa situationer. I princip hela studioanalysen och den enda matchintervjun handlade bara om straffar eller inte straffar och en märklig men trots allt korrekt varning som renderade en utvisning för två gula.
Efter AIK:s match på Råsunda så pratades det mest om Mutumbas armbåge och att domaren inte agerade. 90 minuter tämligen händelselös match förvisso men av 90 minuter presterat av 22 man så ligger fokus på 1 ögonblick från en enda man.
Robert Laul som jag berömde härom sistens tog det hela ett steg till och släpper fram en gnällig supporters mail på sin blogg (troligtvis för att väcka uppmärksamhet och reta upp oss gnagare, men ändå) Ett mail som är så urbota korkat skrivet och som blåser liv i den gamla klassiska konspirationsteorin att förbundet favoriserar AIK. Men också där låg fokus på missade domslut och felaktiga straffavblåsningar mm.
Skärpning för fan.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.