Apps till min HTC Hero 6

Nu har vi förhoppningsvis kommit till sista delen i denna serie om ”appar” till min HTC Hero. Men jag inte att sluta med att tipsa om bra androidappar. Det är bara det att jag som ni som följer bloggen redan vet väntar leverans av en HTC Desire, så i fortsättningen kommer det att skrivas om Apps till min HTC Desire.
Den här gången rör det sig bara om 3 st,  Två måsteappar för den bilburne androidanvändaren och en som jag troligtvis inte kommer att använda lika frekvent, men när den används kommer den troligtvis att göra nytta.
RadardroidRadardroid lite:
Då jag använder min Hero i bilen ofta har jag sedan jag köpte den ständigt varit på jakt efter en app som varnar för fartkameror. Jag gillar Trapster som är comunitybaserad, men tyvärr är bristerna för stora för att jag ska känna mig helt till freds med det. Är täckningen dålig så hinner programmet inte med att varna i tid.
Med Radardroid så laddar man ner en databas över Sveriges alla fartkameror så den kräver mer utrymme på telefonen, men vinningen är att den inte är beroende av bra 3G-täckning för att kunna varna i tid. Dessutom håller den reda på vilken hastighetsbegränsning som gäller så när den varnar kommer det också upp information om hur fort man får åka. Sänker man inte hastigheten till tillåten hastighet efter första varningen så börjar telefonen larma när man är mindre än 500m från kameran.
Ett riktigt måste ute på vägarna, men man måste själv se till att hålla databasen uppdaterad och den var ganska stor så se till att uppdatera den över WiFi innan du sätter dig i bilen.
Car modeCar Mode:
En liten enkel app som togglar högtalartelefonen, så att man automatiskt svarar och ringer upp i högtalarläge. (telefonens högtalare, inte bilens).
Jag kan medge att en riktig hands free fungerar bättre och ger bättre ljud för de stackare man ska prata med, men handsfree med sladd känns bara besvärlig att ha i bilen, och då jag inte använder bilen dagligen har jag en förmåga att glömma att ladda min Bluetooth handsfree och då har Car Mode blivit min räddning.
Glöm bara inte att stänga av appen när du kliver ur bilen och stoppar luren i fickan. Det kan bli både överaskande och lite pinsamt när man svarar i telefonen och hela tunnelbanevagnen hör samtalet.
Easy NotesEasy Note:
Jag använder inte anteckningsprogram direkt ofta, men då och då behöver jag det och då vill jag ha ett bra och snyggt sådant. Det finns en uppsjö av dessa på Market men många är ganska fula och en del är rent av användarovänliga. Easy Notes känns rikitgt snyggt och lättanvänt. Olika flikar för olika kategorier av anteckningar, men det går utmärkt att bara använda All notes och strunta i kategorierna.
Som sagt, ett program jag sällan kommer att använda, men jag har vissa tillfällen som jag gärna vill kunna anteckna och spara på telefonen för att slippa små papperslappar i fickan, både i jobbet och privat.
Nästa gång jag redogör om nya apps jag installerat hoppas vi på att jag gjort det på min HTC Desire


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.