Fotbollshumor

För länge sedan fanns det en sida som hette Avspark.net som bevakade fotbollsallsvenskan med en stor glimt i ögat. Det skojades friskt om allt och alla. Huliganer, spelare, tränare och potentater fick alla sin beskärda del.
Ett stående inslag var de photoshopade bilderna på olika spelare i Valderamafrisyr. När sedan Helsingborgs Christoffer Andersson lade sig till med en Valderramafrilla, var Avspark snabba med att publicera en bild på Valderrama i Christoffer Anderssonfrisyr.
Christoffer Valderrama
Sidan försvann sedan spårlöst från nätet och kvar fanns bara minnena av det roliga. Sedan dess har det varit ganska tunnt med roligheter om fotbollsallsvenskan. Visst dyker det då och då upp blogginlägg  med lite glimt i ögat, och visst skämtas det internt. Men de interna skämten har oftast en smula allvar i sig och är av sin natur bara roliga för de invigda. BaraBen skämtar ganska ofta, men som gnagare har man ganska långt till att dra på smilbanden åt deras humor, som för övrigt är en smula stockholmsk mellan varven.
Då jag tycker att folk gärna tar fotbollen på lite för stort allvar så var det riktigt roligt att få bli länkvän till Spelargången. En sida som faktisk lyckas bära upp arvet från Avspark.net och som har bredden och skämtar om allt och alla.
Vilka som ligger bakom sidan har jag ingen koll på, men det kanske är bäst så. I alla fall påstår de sig ha den gamle GF-bekantingen och håbekåaren Per ”Texas” Johansson som medhjälpare och domare i deras serie truth-o-meter.
Bloggen verkar ha funnits en längre tid men har legat i dvala i c:a två års tid. Kul att den verkar ha fått fart igen. Det behövs mer skoj kring fotbollen, och att inte ta allting på så blodigt allvar som tyvärr många gör.

Fotboll är världens viktigaste oviktiga sak!

som någon klok person sa eller skrev någon gång. Det tycker jag tåls att tänka på.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.