VM-finalen

Jag har sett hur många kommentarer som helst om att VM finalen var en tråkig match och undrar om jag såg samma match?
Visst blev det målsnålt, men det var väl knappast tråkigt för det. Det smällde rejält i närkamperna och hälften av alla spelare på planen blev varnade. Holland var trots att de i mina ögon spelade lite väl fult helt klart sevärt i sin defensiv. De neutraliserade spanjorerna på ett exemplariskt sätt och fick dem att rulla boll i backlinjen istället för utanför motståndarnas straffområde där de vill vara.
VM finalen var som en fotbollsmatch ska vara. En batalj i 90 minuter +tillägg och sen en förlängning på det där kvalitén på spelet minskade på grund av trötthet, men kampen intensifierades och en ny världsmästare korades utan de förhatliga straffarna.
Jag skulle tro att de som inte tyckte att matchen var underhållande är de som sätter likhetstecken mellan rolig fotboll och många mål.
I en VM-final är det snarara så att laget som gjorde målet börjar spela försiktigare och tråkigare fotboll. Så mål är definitivt inte någon garanti för roligare fotboll.
Vill man se många mål för att bli underhållen kan jag rekomendera sporter som Innebandy, Bandy, Handboll eller varför inte Basket.
Grattis Nya Zeeland – det enda laget som gick obesegrat genom VM.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.