Teknikens Hus

Vi besöker alltid Teknikens Hus när vi är i Luleå. Ett bra tekniskt museum med roliga aktiviteter för barn, stora som små.

De flesta utställningar, pröva på saker och experiment är fasta. Som Gruvan, Pappersbruket, Stålverket och Skogsmaskinen. Sen kompleteras detta med tillfälliga teman. I år var det klimat och energi, samt rymden.

Teknikens hus

Rymden bestod av en rymdmoppe. (se bilden) som Austonauter använder för rymdpromenader, en jättegyro där man kunde testa att vara tyngdlös, rymdbilder i parken och en rymdresa i planetariet som de tog extra betalt för.

Tidigare har de aldrig tagit extra betalt för planetariet och rymdmoppen var visserligen kul, men kändes snarare som en hiss för rörelsehindrade än en rymdfarkost. Jättegyrot var bara öppen en liten kort stund. Så den extra utställningen var inte mycket att hänga i julgranen.

Klimat och energiutställningen var mer intressant, men flera av experimenten var ur funktion, vilket också var fallet på många av de fasta stationerna. Som exempel fungerade inte tåget många minuter under dagen, och skyltar med ”avstängd för underhåll” syntes lite här och var.

Jag gillar fortfarande Teknikens Hus och hade roligt idag, men lite besviken på att det var så mycket som var ur funktion och att de börjat ta extra betalt för vissa saker är jag.

Stort plus till att vädret var så bra att besöksantalet inte var för stort, så man slapp köa till allt, vilket brukar vara fallet på Jul, psåk och sportlov.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.