Snart blir det olagligt…

…att ta ut extra avgifter när man betalar med kort. Jag har skrivit om detta otyg tidigare och det har inte varit tillåtet enligt avtalet med VISA, men då man som konsument inte kunnat anmäla detta, har småkiosker och småbutiker runt om i landet kunnat sätta upp sin handskrivna kartonskylt med ”5 kr avgift för kortköp under 100 kr”.
Visa
Värst av alla ställen är Sjökrogen i Västerås som i baren tar en avgift för alla köp under 200 kr. Hallå! En bar som i princip bara säljer Stor Stark är väl knappast ett ställe där folk handlar för mer än 200 kr åt gången.
I alla fall kommer man fr.o.m. den 1:a Augusti att kunna anmäla alla dessa småfifflare till Konsumentverket om de fortsätter att ta ut avgifter från oss konsumenter för att betala med kort.
Äntligen säger jag


Kommentarer

5 svar till ”Snart blir det olagligt…”

 1. Ja, äntligen! Jag brukar sura ihop och vägra handla när de tar avgift. Nu kan jag verkligen stå på mig, ska sätta dit dem allesammans. Känns som att jag har fått en uppgift här i livet. Ska bli en jobbig jävel.

 2. Senast i tisdags så lackade jag ur inne på kiosken mittemot filmstaden i V-ås, lämnade det jag skulle köpa på disken och gick därifrån. Jäkla otyg det där!
  Heja Nina på dem bara 🙂

 3. Härligt att fler tycker som jag. Jag brukar påpeka att det inte är tillåtet och om de inte bryr sig lämnar jag varorna på disken och går som du Irene. Ska bli ännu roligare nu när man kan hota med anmälning till KO.

 4. Handlar aldrig för ”småsummor” så mig kvittar det!! :-O

 5. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Säg som det är, banken tog tillbaka kortet 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.