Snart dags att rösta

Jag bestämde mig för länge sedan vad jag ska rösta på och har väl på grund av det inte varit så värst engagerad i valrörelsen. Det är ganska skönt att bara lyssna och inte uppröras av några heta valfrågor, även om det ibland kan vara svårt för en diskussionsglad person som jag att inte kasta sig in vissa frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Nu så här några dagar innan valdagen slår det mig dock att jag har en partipolitisk helt obunden åsikt angående val och demokrati som jag kanske skulle ha delat med mig av tidigare för att ge ett annat perspektiv på val och politik.

Min röst är inte min röst utan mina barns röst.

Det är ganska ointressant för framtiden och även mig själv hur de närmaste fyra åren kommer att arta sig och vilken regering vi har på måndag kommer inte förändra min vardag direkt nämnvärt, men beslut som fattas och vägval som görs nu kan komma att påverka mina barns vardag när de ska ta klivet in i vuxenvärlden.
Rösta på det alternativ som du tror dina barn kommer ha glädje av istället för att rösta på det som du tror är bäst för din plånbok nästa år så tror jag att du kommer att kunna gå mer rakryggad från vallokalen på söndag.


Kommentarer

Ett svar till ”Snart dags att rösta”

  1. Profilbild för Patrik Johansson
    Patrik Johansson

    Ligger i valet och kvalet mellan mp och v. Tycker inte om moderaternas människosyn och tyvärr är någon röst på det gänget en röst på moderaterna. Varför moderaterna lyckats framhålla sig som ett bra parti för framtiden har jag inte fattat för fem öre… Blir bara så trött på all denna propaganda och smutskastning till höger och vänster.
    Jag vill höra moderaterna be om ursäkt för att de förstört så många människoliv. Människoliv de inte verkar erkänna något levnadsberättigande och dessutom skyller ifrån sig på allt från sossar till försäkringskassepersonal.
    Blir så arg! 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.