Datorhygien del 4

Jag hade som sagt lovat att jag skulle fortsätta min serie om datorhygien. Begreppet datorhygien har jag själv hittat på och inspirationen kommer från tandhygien och tandhygienister. De träffar mig en gång om året och hjälper mig att rensa mina tänder från tandsten, samtidigt så visar de mig hur jag ska behandla mina tänder för att förebygga att jag får så mycket tandsten.
Jag jobbar med ”data” och får ofta rycka in och hjälpa folk med deras datorer och tycker att det är tråkigt att folk bryr sig så lite om sina datorer utan kör dem i botten och sedan låter sådana som jag rycka in och ställa allt till rätta. Tyvärr är det inte så lätt alla gånger och ganska ofta är en total systemåterställning enda utvägen. Därför skriver jag ner lite tips och idéer om hur jag gör för att hålla mina datorer i trim.
Idag när jag publicerat denna fjärde del av bloggserien så insåg jag att det inte var någon vidare god idé att låta dessa guider förvinna i djupet av mitt bloggflöde så jag beslutade mig istället för att konvertera alla delar till sidor som man når från menyn längst upp.
Tyvärr har jag inte något coolt tema med dropdownmeny så ni får helt enkelt klicka er in på sidan Datorhygien och sedan klicka er vidare till de olika delarna.
Givetvis kommer jag i bloggen att upplysa mina läsare om när nya guider publiceras under Datorhygien, kom gärna med önskemål om nya gudier och synpunkter på de som redan finns.


Kommentarer

2 svar till ”Datorhygien del 4”

  1. Public service!

  2. Profilbild för Gambleputti
    Gambleputti

    Magnus// Med tanke på att det finns företag som tar 500-1000 spänn för att installera ett program på en dator åt folk så tycker jag att det är på sin plats med lite folkbildning i ämnet 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.