Androidtips

Profilbild för johankarlsson

Jag vet inte hur det fungerar med andra mobiloperatörer men jag har Tele2 och har haft en del problem med att min HTC-desire väljer 2G-nätet IQ före Sweden3G. Så länge man inte rör sig allt för mycket brukar det fungera, men om man förflyttar sig längre sträckor med bil eller tåg har detta varit ett riktigt irriterande problem.
För lite drygt två veckor sedan testade jag att välja Endast WCDMA istället för att köra både och. Jag befarade att det hela skulle leda till att jag tappade kontakten med nätet helt långa sträckor i bil och tåg, men så blev inte fallet utan det fungerar mycket stabilare och att använda telefonen som modem på tåget är numera en riktig fröjd.
tryck på meny -> Inställningar -> Trådlöst och nätverk -> Mobila nätverk -> Nätverksläge och välj Endast WCDMA

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.