Jag gillar hösten

image
Jag tycker att hösten har oförtjänt dåligt rykte. Visst är gråa regniga och kalla höstdagar trista, men alla gråa, regniga och kalla dagar oavsett årstid är trista och de förekommer på våren och sommaren också, för att inte tala om vintern.
Hösten är nog den vackraste årstiden när jag snabbt forsar fram genom Mälardalen varje morgon, en explosion av färger i ett stilla landskap. När våren stressar upp människor och får oss att försöka hinna med allt det där vi ändå aldrig hinner, så manar hösten till eftertanke och lugn. Jag gillar att dra mig tillbaka och försöka vara klok och hösten får mig att känna mig lite klokare.

2 kommentarer

 1. Magnus

  Jag har inga problem med september och oktober. Det är vackra månader med kall och klar luft, färger och en känsla av vakenhet.
  Men sen kommer november. Hyndan från helvetet.
  Mörk och sur. November gör människor sura ända in i själen.
  Men så kommer december. Vi tänder ljusen som försvar mot vinterns intensiva mörker. Har vi tur faller snön.
  Sen vänder det.

 2. Gambleputti

  November är inte höst och inte vinter, November är bara November. Hyndan från helvetet tycker jag var ett passande namn på denna djävulens hämnd för alla sommarens skratt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑