Jag gillar Sverigedemokraterna

Nåja, jag sympatiserar inte med partiet eller deras åsikter. Tvärtom ogillar jag dem starkt. Men gillar man olika så gillar man även att det finns folk med avvikande åsikter hur mycket dessa åsikter än går emot ens egna.
Den senaste tidens moralpanik kring SD:s inträde i riksdagen skrämmer mig lika mycket som det faktum att de tog sig in.
Ett exempel tycker jag mobbingen av Levi Klausen är. För mig är han en rädd stackare som med största sannolikhet redan varit mobbad och sökt och fått bekräftelse i de högerextrema kretsarna. Att han inte har alltför stora skulder till CSN är ganska uppenbart så varför kan ni inte lämna stackaren i fred.
Sen tycker jag att SD:s partiledning som annars verkar mediatränade och drillade till max hur de ska bemöta kritik ska ha en rejäl känga för hur de hanterat fallet Levi Klausen. Intervjun har funnits på nätet länge och att Levis egen hemsida på nätet skulle hittas och spridas i samband med denna mobbing behöver man inte vara raketforskare för att ha räknat ut.
Kort och gott så tycker jag att folk som tycker illa om SD:s politik ska angripa just politiken och sluta upp med pöbelfasoner som att ge sig på enskilda individer som tyvärr inte har förstånd nog att hålla tyst när de bör det.
Ni blir inte bättre människor för att ni basunerar ut er avsky mot de som inte tycker att man ska få vara annorlunda. Tvärt om blir ni bara som dem.
Nu är jag inte religiös, men bibeln bjuder trots allt på en hel del läsvärda texter och just nu vill jag rekomendera Luk: 15:11-32
Gilla olika eller lägg av!


Kommentarer

7 svar till ”Jag gillar Sverigedemokraterna”

 1. Profilbild för Robert Walther
  Robert Walther

  Det glädjer mig att Du kan sätta ord på mina tankar. Jag håller med Dig till 100%. Jag kan inte bibeln men någon vis människa har sagt ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.” Så känner jag och jag kommer att bekämpa alla tankar som inte säger att alla människor har lika värde.

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Tack Robert! Citatet du skrev har för övrigt felaktigt förärats Voiltare, trots att det myntades av någon som skrev en bok om honom. Men bra är det, till och med så bra att jag tänker lägga in det som underrubrik på min blogg.

 3. Bra Johan!

 4. Mycket bra skrivet Johan!

 5. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Tack A/ och Lucky

 6. Jag ÄLSKAR Levi Klausen. Om alla SD-politiker var som han skulle ju inte SD vara något att oroa sig för! 🙂

 7. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Så sant, så sant Danne men jag oroar mig inte så mycket för SD, det är snarare politikerna i de andra partierna man ska vara orolig för. Hoppas det inte blir som i Danmark där alla partier blivit lite smygrasister i sin iver att inte tappa röster till Danske Folkepartiet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.