Bromskolvsverktyg

Profilbild för johankarlsson

Idag köpte jag för första gången i mitt liv reservdelar till min bil. Jag har nog köpt reservdelar tidigare men bara i samband med att bilen varit på verkstad och då har jag aldrig behövt ägna en tanke på vad jag ska köpa utan jag har bara lämnat in bilen, betalat och försökt att vara glad.
Nu har jag det så förträffligt bra att min systerson har utbildat sig till bilmekaniker så när bromsarna började låta som om ett helt trängkompani gnisslade tänderna i kapp så valde jag att istället för att lämna in den på Ford erbjuda honom en slant för besväret, vilket mottogs positivt.
Idag svängde jag iväg med min tandgnisslande Mondeo till Mekonomen och hade för första gången sen jag nyss köpte bilen stenkoll på en massa fakta om kärran. Nu var det inte fullt så komplicerat att handla på Mekonomen. Reggnummer var det enda som behövdes och sen försvann killen i kassan ut på lagret och var snabbt tillbaka med två kartonger.
På eftermiddagen for jag och Lilleman sedan till Kolbäck för att reparera bilen, men det visade sig att Mondeon hade någon speciallösning på bakbromsen som gjorde att det krävs en massa svordommar, stånk och stön, eller ett specialverktyg för att skruva tillbaka bromskolven så att man får plats med de nya fina bromsbeläggen.
Bromskolvsverktyg
Inga problem tänkte vi och for iväg mot Biltema. Tack och lov var flickvännen till mekanikern mer vaken än oss och ringde och påpekade att Biltema var stängt innan vi hunnit ut ur Kolbäck.
Så nu ska jag hänga på låset till Biltema i morgon och köpa ett Bromskolvsverktyg. Rackarns vad mycket man lär sig av att inte bara lämna bilen på verkstan, och billigare blir det också. Men det sista behöver ni inte säga till Fritjof då kanske han vill ha mer betalt.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.