Vad är poängen med displayskydd?

Pekskrämsmobiler har blivit var mans egendom och ett vanligt mobiltillbehör på alla ställen som kränger mobiler och mobiltillbehör är displayskydd.
Jag har aldrig riktigt förstått poängen med dessa skydd med tanke på att en riktigt välgjord mobil har glasdisplay och det ska faktiskt till ganska mycket för att repa glas.+
Jag har provpetat lite på vänners mobiler med skydd applicerat på skärmen och det försvinner ganska mycket känsla i och med att skyddet är mycket mjukare än glas och friktionen ökar märkbart. Ett annat fenomen är att det är smått omöjligt att få fast det riktigt jämt och fint samt att skyddet till skillnad från glaset faktiskt får repor.
Detta gör att det som ska skydda skärmen från att bli ful faktiskt gör den ful.
image
Vill du skydda din telefon och samtidigt ha en snygg skärm så använd ett mobilfodral. Alla tre fodral ovan använder jag och det fungerar kanonbra och har dessutom den bieffekten att man aldrig av misstag råkar avvisa samtal när man ska dra upp luren ur fickan eftersom displayen ligger väl skyddad.
Som kurriosa kan jag nämna att jag hade min HTC Hero utan något som helst skydd i fickan tillsammans med snusdosa, småmynt och nycklar utan ett spår av repor. Varken på skärmen eller resten av telefonen. Nu har min dotter den telefonen och jag kan inte påstå att hon är direkt rädd om den, men den ser fortfarande ut som när jag packade upp den ur kartongen. (Nåja hon har satt dit ett klistermärke på den)
Så om försäljaren påstår att man behöver displayskydd till din telefon så luras han. Antingen försöker han/hon sälja en telefon med dålig kvalité eller så försöker han/hon sälja ett tillbehör som inte behövs och som förfular din telefon.


Kommentarer

3 svar till ”Vad är poängen med displayskydd?”

  1. Köpte mitt displayskydd på //www.displayskydd.com och det var varken dyrt och dom skydden syns onte ens att dom sitter på. Jag har en Iphone 4.

  2. Profilbild för Gambleputti
    Gambleputti

    Jag är skeptisk, alla displayskydd jag sett hittills har både synts och märkts.
    Poängen jag vill få fram är att glas är hårdare och starkare än det displayskydd man sätter på så genom att sätta på skyddet så blir displayen fulare och mer känslig för repor mm.

  3. Jo så tyckte jag med innan då jag hade ett Invisible Shield och det såg ut och kändes som kycklingskinn på telefonen. dock är jag skit nöjd med mina nya displayskydd som varken känns eller syns =) men jag förstår va du menar absolut.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.