Ska jag överge HTC?

Jag är som många säkert vet en stolt ägare till en HTC-Desire och trots ett katastrofalt litet utrymme för appar så tycker jag att det är en riktigt bra telefon. Men det är också det bristande utrymmet som får mig att överge den telefonen. HTC har jag varit trogen sen många år tillbaka och det ska mycket till för att jag ska byta till något annat fabrikat.
Android är det självklara valet för mig och eftersom jag i mitt jobb får klämma och känna på en hel del telefoner så är jag fullt övertygad om att HTC gör de bästa Androidlurarna.
SonyEricsson gör visserligen bra lurar och många verkar nöjda över dem, men jag gillar inte deras gränssnitt som i mitt tycke begränsar Android. Dessutom är de SE-telefoner jag kommit i kontakt med fulla med en massa onödiga förinstallerade appar. Nej SE går bort.
Samsung gör prestandamässigt riktigt bra telefoner, men de känns plastiga och de är för mycket iPhone-wannabe över deras telefoner och UI. Sen har jag en massa kollegor som använder Samsung och det har varit mycket knas med uppdateringar som måste ske via deras program. Något HTC släppte för flera modeller sedan.
HTC Sensation har jag tidigare annonserat att jag vill ha som nästa telefon och siktet har varit inställt ett tag, men nu har jag hör och häpna börjat vackla i min övertygelse och börjat snegla på telefonen här nedanför.
Galaxy NexusEn Galaxy Nexus. Nexus är Googles flagskepp och de telefoner som garanteras senaste uppdateringen av Android. Denna lur börjar säljas i November och kommer att ha det splitter nya Android 4.0 Ice Cream Sandwich som operativsystem.
Utan Samsungs egna UI och med nya coola funktioner som ett skärmlås som man kan låsa upp genom ansiktigenkänning. Undrar bara hur det fungerar om man glömmer att raka sig, eller får för sig att raka av sig ett helskägg. Jag brukar ju pendla mellan helskägg och skäggstubb beroende på humör.
Allting hänger faktiskt på hur den känns i handen, så något definitivt beslut om kursändring kommer inte förrän jag fått klämma och känna lite på den. Är den plastig som tidigare Samsung jag klämt på blir det en Sensation, men känns denna bra i handen överger jag nog HTC.
Läs lite mer om Galaxy Nexus och Android 4.0 Ice Cream Sandwich på Swedroid.se


Kommentarer

2 svar till ”Ska jag överge HTC?”

 1. Jag gillar ( är kär ) i min Sensation. Det enda jag tycker är riktigt uselt är kameran och högtalaren/mikrofonen. Spelar man in en video klipper ljudet nåt fruktansvärt, det är skramligt och trist. Kameran tar usla bilder. Kanske är jag bortskämd då jag har en hel arsenal med ” riktiga” kameragrejer. Den filmar bättre än den tar kort.
  Annars gör den allt jag kan önska.
  / jocke

  1. Profilbild för Johan Karlsson
   Johan Karlsson

   Kameran har aldrig varit HTC:s starka sida, men det är ingen dealbreaker för mig. Fotar och filmar lite för att spara minnen bara och bättre än gamla instamatic och super8-filmer blir det i alla fall.
   Såg att priset gått upp på Galaxy Nexus sen jag skrev inlägget så mycket pekar faktiskt att det blir ytterligare en HTC. De hinner säkert släppa ytterligare en modell innan det blir dags.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.