Vem har läst min Facebookprofil?

Då och då dyker det upp applikationer på Facebook som erbjuder information om vem som tittar på din profil och ganska snabbt översållas då FB-flödet med just de applikationerna och statusar i stil med den senaste jag upptäckte.

OMG!! I Just found out whos Stalking me! you wouldnt believe who stalks you!

Facebook har ingen funktion för att spåra sådan information och om någon applikation eller sida påstår sig erbjuda detta så bryter de mot Facebooks policy och plockas förr eller senare bort från Facebook.
Vem har läst min profil på Facebook
Det hade säkert gått ännu snabbare om länken till anvisningarnaa lett till någon sida med information om hur man anmäler applikationer, men nu leder den bara förstasidan på Facebook hjälpcenter.
Det man gör är att man klickar på länken ”Anmäl eller kontakta den här applikationen” längst ned på applikationens FB-sida och där fyller i ett enkelt formulär. Facebook tycker att man ska börja med att kontakta utvecklarna, men i fall som detta tror inte jag att det är någon god idé då utvecklare till skumma applikationer troligtvis är lika skumma som applikationen, så jag tycker att man ska anmäla dem utan att skicka en kopia till dem.


Kommentarer

Ett svar till ”Vem har läst min Facebookprofil?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.