Kommissarie Späck

NPG och Flisan har farit till Gävle och julshoppat har vi haft tjejfritt idag, jag och Lilleman. Eftersom grabben varit sjuk under veckan och fortfarande inte är helt återställd så blev det mest slappa.
Efter middagen gick vi till Hemköp och köpte lite mys och hyrde varsin film. Shrek – nu och för alltid (makalöst dålig översättning av filmtitel) och Kommissarie Späck. Shreck var som Shreck ska vara, rolig för både små och stora, men det börjar bli en smula urvattnat nu.
Däremot var Kommissarie Späck en positiv överaskning.
Kommisarie Späck
En riktigt bra parodifilm baserat på två skämttrailers från guldbaggegalan 2007 och 2008. Jag kommer ihåg dessa och tyckte att de var oerhört underhållande och träffsäkra, men hade trots det inga höga förväntningar på att man skulle lyckas göra en långfilm på samma tema och fortfarane vara lika bra.
Där hade jag riktigt fel, frö Kommisarie Späck håller faktiskt hela vägen utan att bli tråkig någonstans. Att den dessutom är rena stjärnparaden gör den nästan ännu mer underhållande. Markoolio, Dogge, Ulf Malmros, Harald Hamrell och regissören själv Fredde Granberg dyker upp i små biroller. Den sistnämnda får man visserligen vara snabb för att upptäcka, men håll utkik efter en indian.
Bland de lite större rollerna måste jag säga att Per Moberg som kvinnlig polischef är filmens behållning.
Helt klart en värdig svensk variant av amerikanska parodifilmer som Nakna Pistolen och Hot Shot och definitivt den bästa Beck-filmen någonsin.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.